20 jun 2018

Multimediaal Fashion Forward dit jaar in teken van kunst

Studenten van de opleiding Mode/maatkleding en andere Landstede MBO-opleidingen tonen donderdag 5 juli tijdens Fashion Forward hun creaties aan het Zwolse publiek. Dit hippe evenement in Schouwburg Odeon vindt jaarlijks plaats.

Fashion Forward 2018 staat in het teken van een klassieke modeshow met een kunstzinnige aankleding. Het publiek krijgt de ervaring van een echte modeshow maar maakt daarbij kennis met kunst in het algemeen.
Door het podium zo herkenbaar mogelijk te maken, komen de toegevoegde kunstuitingen goed tot hun recht. Improvisatie met als tegenhanger regie zijn daarbij belangrijke aspecten. Op die manier komt er een interessante wisselwerking tussen vrijheid en kaders. Casper Rietkerk (saxofoon) en zijn band zorgen voor het muzikale deel van de show.

Bruidskleding: man in jurk en vrouw in pak?
Net als voorgaande jaren krijgt de bruid een aandeel in de show, sterker nog: het wordt dit jaar de knaller van het evenement. Afgelopen jaar is het woord ‘genderneutraal’ in het leven ingeroepen en ook op de opleiding hebben de studenten hier mee te maken.

Waarom moet wit de kleur zijn voor de vrouw? Waarom moet de man in een pak? De studenten willen met deze opdracht en dit onderdeel van de show geen antwoord geven op die vragen, maar juist de vraag stellen. Van bestaande bruidsjurken wordt één mannenpak gemaakt. Een herkenbare vorm in herkenbare materialen, maar die normaal gesproken niet samengevoegd zijn.

In het kader van het thema kunst is dit een mooie afsluiter: Kunst is een uiting waarbij je vragen mag stellen, actualiteiten mag gebruiken om te maken en de vrijheid pakken om dit een publiek voor te zetten.

Afstuderen met eigen collectie
Daarnaast is er een aantal studenten die afstuderen met hun eigen collectie in hun eigen stijl. De muziek zal voor deze studenten veel sfeer toevoegen aan hun eigen werk.

Tickets bestellen
Fashion Forward is onderdeel van Proto: een festival waarbij studenten van alle creatieve opleidingen in Zwolle hun eindexamenwerk aan het grote publiek presenteren.
Locatie: Schouwburg Odeon Zwolle, aanvangstijd: 20.00 uur. Tickets á € 7,50 zijn verkrijgbaar via Landstede MBO, Rechterland 1, Zwolle (A104) en via fashionforward@landstede.nl. Kijk hier voor meer informatie.