12 okt 2022

Mbo-studenten Zorg & Welzijn in het zonnetje op CARE & DARE EVENT

Tijdens het CARE & DARE Event zijn 600 studenten van diverse zorg opleidingen van acht mbo-scholen en de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn in het zonnetje gezet. De feestelijke dag vond plaats op woensdag 12 oktober in Theater Buitensoos.

De studenten genoten deze dag van een inspiratiesessie van Teun Toebes, die inmiddels ruim een jaar tussen mensen met dementie woont en Rick Brink, o.a. bekend als oud-minister van gehandicaptenzaken en adviseur voor overheden en bedrijven op gebied van inclusievraagstukken. De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van De Grote Karaoke Show. Daarnaast volgen de studenten diverse masterclasses en workshops. Het event werd gepresenteerd door Rens Polman, bekend van o.a. het tv-programma ‘Spuiten en Slikken’ van BNN.

600 studenten namen deel aan het besloten CARE & DARE Event in Theater de Buitensoos in Zwolle. De organiserende partijen - Graafschap College, ROC van Twente, Hoornbeeck College, Deltion College, MBO Menso Alting, Alfa College, Aventus en Landstede MBO - slaan met dit event de handen ineen om de studenten de aandacht te geven die ze verdienen. Goede mbo-professionals aan het bed is van groot belang voor het kunnen bieden van de juiste zorg, nu en in de toekomst. Mbo'ers van de opleidingen Verpleegkunde en Verzorgende mogen volgens hen dan ook gezien worden als het kloppend hart van de zorg.

Het CARE & DARE Event is een productie van De Zwolse Stadsproductie.