16 mei 2017

Maar liefst 900 studenten doen mee aan tien NK’s in Zwolle

Op woensdag 17 mei organiseren Landstede MBO en Deltion College het NK MBO Multi Event Zwolle. Mbo-studenten uit heel Nederland doen - net als vorig jaar - mee aan tien Nederlandse Kampioenschappen Sport. De officiele aftrap is om 10.15 uur in het Landstede Sportcentrum en op het centrale plein van Deltion College. Om 15.45 uur is de prijsuitreiking op alle locaties.

De NK’s zijn onderdeel van de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen Sport voor mbo-studenten dat bestaat uit 28 NK’s die in deze periode overal in Nederland worden georganiseerd.

De tien Zwolse NK’s
Landstede Groep organiseert het NK Veldvoetbal voor heren, het NK Volleybal voor dames en heren en het NK Streetball (3x3 basketball) voor heren. Het Deltion College organiseert zeven NK’s: judo, karate, tafeltennis, squash, floorball, korfbal en dance.
‘Bij de organisatie van de NK’s krijgen beide onderwijsinstellingen ondersteuning van een aantal stagiair(e)s van de opleidingen Sport & Bewegen, AV-specialist en Facilitair’, zegt Jordy Lugtenberg, profielmanager Gezondheid(szorg) en Sport van Landstede Groep.

Uit heel Nederland
De deelnemers komen uit heel Nederland. Naast studenten van Landstede MBO, Menso Alting Zwolle en Deltion College zijn er studenten van bijvoorbeeld ROC Zadkine, ROC Friese Poort CIOS Sittard/Venlo en CIOS Goes/Breda. Lugtenberg: ‘Van de deelnemers aan de NK’s is zo’n 60% van Sport & Bewegen, maar het mooie is dus dat zo’n 40% een andere opleiding volgt.’

Aantal deelnemers
Aan de tien Zwolse NK’s doen zo’n 900 mbo’ers mee. De meeste studenten - 350 - zijn te vinden bij het NK Veldvoetbal op Sportpark Be Quick ’28. Het NK Volleybal in het Landstede Sportcentrum telt circa 225 deelnemers. Het NK Streetball vindt ook plaats in het Landstede Sportcentrum. Hier doen 30 deelnemers aan mee. De overige 275 deelnemers zijn te vinden bij de door Deltion georganiseerde NK’s.