5 nov 2018

Leer meer over de digitale wereld tijdens HCC open leerdag

Anti-virus, Virtual Reality, Arduino/Raspberry Pi: op dinsdag 13 november (van 9.30-15.00 uur) hoor je er alles over tijdens de HCC open leerdag. De open leerdag vindt plaats bij de ICT-opleidingen van Landstede MBO aan het Stadionplein 12 in Zwolle. Iedereen - jong en oud - met interesse in de genoemde en andere digitale producten en ontwikkelingen is welkom. Deelname is gratis.

Programma
Tijdens de leerdag staat leren en gezelligheid voorop. De inloop is vanaf 9.30 uur, daarna volgen drie rondes presentaties en demonstraties. Wie wil kan zijn laptop meenemen om toepassingen gelijk uit te proberen.
In de middagpauze is er een lunch (vriendelijk geprijsd) die bereid is door studenten van de Horeca-opleiding van Landstede MBO. ‘s Middags volgen weer drie rondes met presentaties en bijzondere activiteiten.
Studenten van de Mediaredactie-opleiding zijn ook bij de dag betrokken.

Onderwerpen en activiteiten
De digitale onderwerpen waarover de ICT-studenten presentaties geven zijn bijvoorbeeld Anti-virus, Virtual Reality, Arduino/Raspberry Pi, en er zijn demo's met drones. 
Daarnaast presenteren een aantal Zwolse HCC-groepen hun hobby of digitale activiteiten tijdens de leerdag. 

HCC
De HCC-leerdag is een initiatief van HCC!ijssellanden, de regiogroep van HCC. De groep organiseert de open leerdag samen met de ICT-studenten van Landstede MBO voor HCC-leden en andere belangstellenden. Hulp bieden bij problemen met hard- en software, met elkaar informatie uitwisselen en met plezier ontdekken, welke digitale mogelijkheden er zijn, staan voorop.