22 dec 2018

Landstede-studenten zetten kwaliteiten in tijdens Kerst in Oud Kampen

Om een evenement als Kerst in Oud Kampen te organiseren, heb je nogal wat medewerkers met verstand van zaken nodig. Jaarlijks zetten studenten Beveiliger van Landstede MBO zich in om de toestroom van zo’n 90.000 bezoekers in goede banen te leiden. Dit jaar hielpen de eerstejaars studenten Evenementenorganisatie voor de tweede keer mee. Praktijkleren op z’n best!

Meewerken aan een sfeervol straattheaterfestival is een mooie vorm van praktijkleren. Zaterdag 22 en zondag 23 december zijn de Landstede-studenten overal te vinden op het festivalterrein. Niet alleen tijdens het evenement zelf, maar ook daarvoor en daarna om op te bouwen en af te breken.

Medewerkers en artiesten ontvangen
De studentenbeveiligers hielpen bij het bemannen van de ingangen, het begeleiden van het inkomende en het vertrekkende publiek en het beveiligen van het festivalterrein. Rond de 45 studenten Evenementenorganisatie zetten zich in bij de kerstmarkt, de vele acts en de optredens op de podia. Ze ontvingen medewerkers en artiesten, ondersteunden bij de kaartverkoop, plaatsten dranghekken en staken hun handen daar waar nodig flink uit de mouwen.

Leuk en leerzaam
Zo ervoeren ze aan den lijve hoe het eraan toe gaat bij het organiseren van een groot en bijzonder evenement, ook op het gebied van samenwerken en overleggen. De eerstejaars maakten op deze manier op een hele leuke èn leerzame manier kennis met alle facetten van het vak waarin ze een opleiding volgen.