20 jun 2017

Landstede studenten werken mee aan Oerol Festival

Studenten van Landstede vind je ´oerol´, overal. Ook op Terschelling tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement vol cultuur, muziek en theater. Voor de tweedejaars studenten van de opleiding Medewerkers Evenementenorganisatie een leerzame, maar vooral ook leuke ervaring. ´Bovendien is het gelijk een vorm van teambuilding´, zegt docent Jeroen Bark.

Van 7 tot en met 13 juni verrichtten de studenten de meest uiteenlopende hand- en spandiensten voor de organisatie van Oerol. Vooruitlopend op het festival dat op 10 juni startte, hielpen ze met opbouw, kaartverkoop, horeca en allerlei andere productionele werkzaamheden. De 34 studenten overnachtten in grote legertenten op Camping Terpstra. De groep werd begeleid door drie docenten. Faciliteiten, inclusief eten en een gezamenlijke afsluitende barbecue werden in ruil voor alle inzet aangeboden door de organisatie.

‘Het is voor de derde keer dat onze studenten meehelpen’, vertelt Jeroen. ‘Het is een verplicht onderdeel van de opleiding. In eerste instantie moeten ze wel even nadenken over zes dagen aan het werk bij een cultureel festival, maar achteraf vinden ze het altijd een geweldige tijd en willen ze eigenlijk niet meer weg.’ Het is ook een leerzame tijd. ‘Voor de studenten is het een prachtige manier om te ervaren hoe de organisatie van zo’n groot evenement eruit ziet, met activiteiten op meer dan veertig locaties in het bos, op het strand en in de duinen.