23 mrt 2021

Landstede MBO Raalte viert 100 jaar groen onderwijs met jubileummagazine

Landstede MBO verzorgt al 100 jaar groen onderwijs in Raalte. Een enorme mijlpaal waar de school ongelofelijk trots op is. Vanwege corona is het jubileum iets anders gevierd dan gebruikelijk. Niet met een reünie of feest, maar met jubileummagazine Groen. Een mooi magazine waarin Landstede MBO stilstaat bij de afgelopen 100 jaar groen onderwijs.

In het magazine nemen de Groen & Dier-opleidingen je mee op een fototour door de school en laten ze (oud-)studenten en (oud-)docenten aan het woord. Zo vertellen drie studenten Vakexpert Veehouderij over ‘hun’ agrarische wereld.

Stage in het buitenland
Studenten Rick, Marinus, Rutger en Niels deden een buitenlandse stage. Dat was voor hen een ervaring voor het leven: je doet niet alleen internationale werkervaring op, je werkt ook aan je talen én leert andere culturen kennen. En oud-student Desiree Flokstra werkt als coördinator plant en dier bij Wildlands Adventure Zoo. In het magazine vertelt ze wat ze zoal meemaakt op haar werk.
Verder vertellen drie generaties docenten over leren in de praktijk. Ook komen een aantal leerwerkbedrijven aan het woord. Zo is er een mooi verhaal over het leren en werken op Manege Zwolle waar studenten van de opleiding Paardensport & -houderij een deel van hun opleiding krijgen.

Toekomst groen onderwijs
Je ontdekt niet alleen meer over de ontwikkelingen binnen de agrarische sector, je krijgt ook een blik op de toekomst. Zo gaan minister Carola Schouten van Landbouw en Theo Rietkerk, bestuursvoorzitter van Landstede Groep, samen in op de toekomst van het groene onderwijs.

Een toekomst vol perspectieven, zo blijkt. Want in de agrarische sector is en blijft er van alles mogelijk. Benieuwd wat?

Lees hier het magazine en je komt er vanzelf achter!