6 sep 2019

Landstede MBO en Deltion College pakken succesvol het personeelstekort in de horeca aan

Landstede MBO en Deltion College hebben hun krachten gebundeld. Samen zetten zij zich in om de grote tekorten van goed opgeleide koks binnen de horeca te verminderen. Om dit te bereiken, startten zij in februari met de leergang Aankomend Kok. En met resultaat! In totaal hebben 8 studenten deze leergang succesvol afgerond. Gisteren namen zij hun mbo-certificaat ‘Koken in de horeca’ in ontvangst.

Landstede MBO en Deltion College spelen hiermee flexibel in op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Door het uitvoeren van praktijkopdrachten leren de deelnemers in slechts 12 weken alle essentiële basisvaardigheden van een kok. Zo kunnen zij in een relatief korte periode starten met een baan in de professionele keuken van een horecabedrijf, zorginstelling of cateringbedrijf. De leergang is een pilot-traject voor iedereen die geïnteresseerd is in het beroep kok, ongeacht vooropleiding.

‘Als zelfstandig ondernemer van een eetcafé is het voor mij enorm lastig om goed geschoold keukenpersoneel te vinden. Dit bracht mij op het idee om zelf de leergang Aankomend Kok te gaan volgen. Nu sta ik ook in de keuken én ik vind het geweldig!’, aldus een van de studenten. 

Naast deze leergang bieden beide scholen ook andere scholingstrajecten aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de horeca. Meer weten? Breng dan een bezoek aan het Open Huis van Landstede MBO op 7 november of aan de Open Avond van het Deltion College op 14 november.