6 mei 2020

Landstede MBO breidt technische opleidingen uit met Fanuc robots

Vanaf het nieuwe schooljaar staan er drie nieuwe Fanuc robots in het techniekpark bij Landstede MBO in Harderwijk. De aanschaf van deze robots is mede mogelijk gemaakt door het Regionale Investeringsfonds Industriële Robotica (RIF). Met deze nieuwe robots kan Landstede MBO het keuzedeel Industriële Robotica aanbieden. Onder deze nieuwe robots is onder andere de bijzonder snelle Scara-robot. Met deze robot kan Landstede MBO een uniek stukje onderwijs neerzetten!

Wanneer de Fanucs op school staan is het voor Landstede MBO mogelijk om naast het reguliere programma voor studenten, ook trainingen en cursussen te verzorgen voor bedrijven in de regio.

Docent Arnold van der Zwaag is in zijn nopjes met deze ontwikkelingen: “Het is prachtig om deze robots straks in huis te hebben! Hierdoor maken we stapjes naar Industry 4.0 (Smart Technology). Het onderwijsaanbod wordt steeds mooier, dat vind ik als docent natuurlijk geweldig! Het is fantastisch om samen met studenten te werken met robots. Het vernieuwde onderwijsprogramma zorgt er ook voor dat wij ons als docenten continue blijven ontwikkelen. Op deze manier hopen we het onderwijs steeds beter aan te sluiten bij het bedrijfsleven.”

RIF Industriële Robotica
In het RIF-project Industriële Robotica werkt Landstede MBO nauw samen met het Fieldlab IR, het Deltion College en Windesheim met als doel om studenten en medewerkers van bedrijven op te leiden in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Door het RIF-project Industriële Robotica kan Landstede MBO deze nieuwe Fanuc Robots aanschaffen.

Volgens Docent Arnold van der Zwaag zijn de Fanucs een aanwinst voor zijn opleidingen: “De technische niveau 4 opleidingen zijn met de aanschaf van de nieuwe robots nog aantrekkelijker geworden voor studenten. Deze opleidingen geven meer verdieping aan de deelgebieden PLC, Industriële Robotica en Automatisering. Hier liggen enorm veel kansen voor studenten!”

Student Nick Besselsen is het met zijn docent eens. “Ik vind het heel interessant om met robots te werken. Je krijgt inzicht in het functioneren en programmeren van een robot, maar je leert ook hoe robots het beste ingezet kunnen worden in het productieproces. Met deze robots komen we als opleiding en studenten een stuk dichter bij een deel van ons toekomstig werkgebied en kunnen we de theorielessen toepassen in de praktijk. Als student vind ik dit reuze interessant en denk ik dat het een goede stap is in de richting van de moderne techniek!”

Wil je meer weten over onze technische opleidingen? Klik dan hier.