17 dec 2018

Landstede MBO op plek 7 in Keuzegids 2019

Landstede MBO haalt hoge cijfers in de Keuzegids Mbo 2019, die dinsdag 18 december uitkomt. De onderwijsinstelling met opleidingen in Zwolle, Raalte en Harderwijk stijgt in totaal 15 plaatsen ten opzichte van de vorige editie. Landstede MBO staat daarmee landelijk op een stevige zevende plaats.

Bestuursvoorzitter Theo Rietkerk: “Dit is een prachtig resultaat. Het is een resultaat waar we de afgelopen jaren samen hard aan hebben gewerkt. Het is mooi om te zien hoe onze focus op kwaliteit van het onderwijs door studenten en externe deskundigen gewaardeerd wordt.” 

Topopleidingen en beste opleidingen 

Opleidingen die in de Keuzegids 75 punten of meer behalen, mogen zich Topopleiding noemen. Bij Landstede MBO zijn de Topopleidingen te vinden in de categorieën Sport & Bewegen, Agroproductie, ICT Beheer en –Ontwikkeling, Recreatie en Toerisme, Schoonheidsverzorging, Luchtvaart, Voertuigentechniek en Ruimtelijke Vormgeving en Podiumtechniek. 

In vijf categorieën is Landstede MBO de beste van Nederland: Sport & Bewegen, Agroproductie, Verkoop, Handel & Ondernemen en Dieren.

Zichtbare resultaten 

De forse stijging van Landstede MBO in de Keuzegids 2019 is volgens Rietkerk direct resultaat van de permanente verbetercultuur waarop wordt gestuurd. “Landstede zet sinds 2014 het onderwijs weer centraal. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We staan er goed voor en blijven investeren in de onderwijskwaliteit.”  

Die kwaliteit leverde eerder ook al zichtbare resultaten op. Zo liet de JOB-monitor 2018 een hogere studenttevredenheid in het mbo zien. Ook is het percentage studenten dat de opleiding verlaat met een diploma hoger dan het landelijk gemiddelde. 

Over de Keuzegids 

In de Keuzegids worden alle mbo-opleidingen die vallen onder Landstede Groep beoordeeld. Dat zijn Landstede MBO, mbo Menso Alting en StartCollege. De Keuzegids beschrijft alle opleidingen in het mbo die officieel in het crebo geregistreerd staan. De inspectieoordelen zijn gebaseerd op www.onderwijsinspectie.nl. Per school is er gekeken naar het aantal positief en negatief beoordeelde opleidingen en de algemene oordelen over de kwaliteitszorg.