12 feb 2018

Landstede en Sail Kampen tekenen samenwerkingscontract

Wat is voor mbo-studenten mooier dan praktijkervaring opdoen tijdens een landelijk aansprekend evenement? Landstede tekende vorige week een samenwerkingsovereenkomst en is daarmee officieel onderwijspartner van Sail Kampen. Het evenement vindt dit jaar plaats in het paasweekend, van 30 maart t/m 2 april. Bestuursvoorzitter Theo Rietkerk van Landstede Groep en Frans van der Kolk, voorzitter van Sail Kampen, beide inwoners van Kampen, zijn vol enthousiasme over de samenwerking.

Theo Rietkerk: “De beroepspraktijk is voor ons als onderwijsorganisatie ontzettend belangrijk. We willen het praktijkleren voor onze studenten zo echt en uitdagend mogelijk maken. Dat kan uitstekend door aan te haken bij grote aansprekende evenementen. In Zwolle doen we dat al jaren bij het Bevrijdingsfestival Overijssel. In december deden we dat bij Kerst in Oud Kampen. Sail Kampen is een waardevolle toevoeging. Het mes snijdt aan twee kanten. Voor de organisatie van Sail Kampen is het prettig om een grote groep aankomende beroepsprofessionals te kunnen inschakelen en voor de mbo-studenten is het een hele mooie praktijkervaring waarvan ze in hun toekomstige beroep profijt hebben.”

Promotiemachine
Met de slogan ‘Het grootste Paasevenement van Nederland’ draait de promotiemachine momenteel op volle toeren. Er wordt regionaal, landelijk en zelfs internationaal aan de weg getimmerd met onder andere een prachtige website waarmee je wordt geattendeerd op al het moois wat er van 30 maart t/m 2 april in Kampen plaatsvindt. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade en er is een enorm programma met randactiviteiten.

Blij met onderwijspartner
Frans van de Kolk: “We zijn heel blij met Landstede als onderwijspartner. Een groot aantal Landstede studenten Beveiliging en Evenementenorganisatie gaan meehelpen. We zijn nog met docenten van andere opleidingen in gesprek om te kijken of we nog meer praktijkprojecten kunnen organiseren. Dit vergt natuurlijk wel de nodige organisatie en begeleiding.”

Vanaf half februari zijn ongeveer 120 mbo-studenten vanuit Landstede MBO betrokken bij Sail Kampen. Op www.sailkampen.nl vind je meer informatie over het evenement.