4 mrt 2017

Landstede en Koninklijke Marechaussee verlengen samenwerking

Ook in het schooljaar 2017-2018 gaat het Landschap Veilig en Beschermd in Zwolle starten met een HTV-Koninklijke Marechaussee klas, de HTV-KMar17 klas. De Koninklijke Marechaussee en Landstede hebben vanwege de prettige samenwerking en de goede stages die er de afgelopen jaren zijn gedraaid, besloten de samenwerking voort te zetten. Sinds 2017 is de HTV opleiding in Zwolle bovendien TOP opleiding geworden.

Tijdens de HTV opleiding worden studenten opgeleid tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar in het publieke domein. Studenten van de HTV-Kmar17 klas, lopen stage in het eerste en derde schooljaar bij de Koninklijke Marechaussee op plaatsen als Schiphol, Eindhoven of Rotterdam Airport. In het afgelopen schooljaar hebben studenten tijdens hun stage in de haven van Rotterdam zelfs 15 illegale vluchtelingen weten te onderscheppen.
Ná de HTV-opleiding gaan afgestudeerden het sollicitatieproces in van de Koninklijke Marechaussee. Na aanname gaan zij de opleiding tot Algemeen Opsporing Ambtenaar volgen op de Koning Willem 3 kazerne in Apeldoorn. Ná de opleiding tot Algemeen Opsporingsambtenaar gaan studenten aan het werk bij één van de Brigades van de Koninklijke Marechaussee in Nederland. Grenspolitie, bewaken en beveiligen, militaire politietaken of bewaken van het koninklijk huis zijn dan de belangrijkste taken.

Studenten die interesse hebben in de HTV-Koninklijke Marchechaussee klas kunnen dinsdag 7 maart de Landstede Open Avond bezoeken van Veilig & Beschermd in Zwolle aan de Fuchsiastraat 1 of zich aanmelden via:


http://www.landstedembo.nl/mbo-opleidingen/veilig-beschermd/handhaver-toezicht-veiligheid/