15 mrt 2017

Lancering film ‘Zorg iets voor jou?!’

Hoe kunnen jongeren enthousiast worden gemaakt om te kiezen voor een specifieke loopbaan in zorg en welzijn? Zowelwerk heeft hiervoor de methode @nders werven ontwikkeld. Jongeren laten elkaar op een innovatieve manier zien wat leren en werken in de sector betekent. De methode is in samenwerking met Landstede MBO Lelystad en Triade uitgevoerd. Het resultaat van dit project, de film ‘Zorg iets voor jou!?’, wordt op donderdag 16 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn, gelanceerd.

Project @nders werven
Stel: je bent student en gaat kennis maken met de sector zorg en welzijn. Hoe kom je er achter hoe het echt is? En kun je dit ook overbrengen op andere jongeren en ze interesseren voor jouw opleiding? Dat was de opdracht aan zes derdejaars mbo-studenten Maatschappelijke Zorg van Landstede MBO Lelystad binnen het project @nders werven van Zowelwerk.

De jongeren kregen de opdracht om gezamenlijk een film te maken. Daarin komen diverse betrokkenen uit het veld aan het woord over de veranderingen in de zorg en hoe deze verantwoordelijkheden, taken, functies en werkomgevingen beïnvloeden. Met als resultaat dat jongeren een beeld krijgen van een functie of specialisme en weloverwogen een keuze kunnen maken voor een toekomstig beroep.

Met smartphones aan de slag…
De studenten maakten met hun smartphones een film van hun bezoek aan woonlocatie Overcinge van Triade. De film ‘Zorg iets voor jou?!’ schetst een beeld uit de praktijk vanuit verschillende perspectieven: een begeleider, twee bewoners, een mantelzorger, een stagiaire en een student.

De film is op donderdag 16 maart feestelijk gelanceerd met en door de studenten en op social media breed verspreid. Zodat zo veel mogelijk jongeren een kijkje in de keuken van de zorg krijgen.