6 jan 2021

In Maatje op Maat-boek vertellen vijf jongeren hun levensverhaal

Kleine dingen kunnen het verschil maken in het leven van jongeren. Staan volwassenen daar voldoende bij stil? Luisteren ze genoeg naar wat jongeren bezighoudt? In het boek ‘Hoe gaat het met jou? Stralende Sterren van Maatje op Maat’ vertellen vijf oud-studenten van Landstede MBO wat ze zoal hebben meegemaakt in hun jonge leven. Hoe ze ondanks tegenslagen en belemmeringen hun leven op orde kregen dankzij een maatje, een coach of iemand anders uit hun omgeving.

Melanie, Bert, Maria, Leyla en Emmanuel stellen je voor aan de mensen die een rol in hun leven hebben gespeeld. Soms was die rol heel klein, maar altijd waardevol. Ze delen met jou het geheim van hun succes, met vallen en opstaan, met een lach en een traan.

Het is het tweede boek van Maatje op Maat dat hiermee wil laten zien hoe kleine dingen, vaak onopgemerkt, een grote invloed kunnen hebben op jongeren. Maatje op Maat is een dienst van Landstede Groep, waarbij studenten extra hulp krijgen van vrijwilligers. Centraal in het boek staan mensen, kwetsbaarheid en kracht. De menselijke kracht die telkens overwint, raakt en inspireert om de moed nooit op te geven.

Samenspel onderwijs en maatschappij
Bij het boek waren onder meer de volgende personen betrokken: vrijwillige maatjes die hun verhalen deelden, studenten van de opleiding Vormgeving & Entertainment die het boek als eindexamenopdracht ontwierpen en bedenker van het Maatje op Maat-concept Nabil Sahhar.

Wil je een gratis exemplaar van het boek ontvangen? Kijk op www.maatjeopmaat.nl.