7 mrt 2017

Hoog bezoek bij Veiligheidsacademie Harderwijk

Hoog bezoek bij Landstede in Harderwijk. Commandant Landstrijdkrachten (CLAS), luitenant-generaal Leo Beulen kwam op dinsdagochtend 7 maart op werkbezoek bij de Defensieopleidingen van Landstede op de locatie Kranenburg in Harderwijk. Samen met studenten, medewerkers en directie Landstede MBO en Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep, ging hij het gesprek aan over samenwerking en over verbeterpunten in de samenwerking. Ook demonstraties van de studenten maakten deel uit van het programma.

Beulen gaat regelmatig op bezoek bij diverse VeVa-opleidingen in het land. Het biedt hem de mogelijkheid om te leren van de scholen, om toekomstige collega’s te ontmoeten en om te horen hoe de studenten de opleiding ervaren. De VeVa-opleidingen worden samen met Defensie ontwikkeld. Militaire instructeurs worden gedetacheerd bij de opleidingen om lessen militaire vaardigheden te verzorgen. Studenten leren op deze manier al de juiste vaardigheden en Defensie is in beeld bij de studenten als toekomstige werkgever.

De defensie- en veiligheidsopleidingen van Landstede in Harderwijk staan al jaren aan kop in de nationale ranglijsten van mbo-opleidingen en werden al enkele malen eerder bezocht door geïnteresseerde bestuurders van betrokken organisaties. CLAS Beulen trok een hele ochtend uit voor een uitgebreide kennismaking met studenten van de opleidingen Veiligheid en Vakmanschap waaronder de opleidingen Zorg, Bedrijfsautotechniek en Grondgebonden Optreden, die allemaal zijn gevestigd op Kranenburg.

Beulen woonde een sportles op de vaardigheidsbaan bij, ging in gesprek met studenten Grondgebonden optreden, kreeg een demonstratie in het zorglokaal en bij Bedrijfsautotechniek. De ochtend eindigde met een kringgesprek.