6 nov 2020

Goed voor elkaar: zelf regie over je zorgopleiding

Leerlingen en zij-instromers willen graag zelf de regie over hun zorgopleiding. Zodat die opleiding perfect aansluit bij waar ze als leerling in de gehandicaptenzorg tegenaan lopen. Dat kan, in de opleiding Goed voor elkaar, van onderwijsinstelling Landstede MBO en de zorgorganisaties Sherpa en Amerpoort in Baarn.

Op 23 september ondertekenden directeur Miluska Broekhuis (Landstede MBO), bestuurder Paul Willems (Amerpoort) en bestuurder Henk Kouwenhoven (Sherpa) een overeenkomst om de samenwerking te bekrachtigen. ‘Een dergelijke integratie van werk en leren is de beste manier om je het vak eigen te maken’, aldus de drie ondertekenaars. Landstede en Sherpa startten 2 jaar geleden samen Goed voor Elkaar, Amerpoort is hier nu bij aangesloten.

Miluska Broekhuis beschouwt het wederzijdse vertrouwen als innovatie. ‘We hebben er gezamenlijk hard aan gewerkt en er staat nu een prachtig onderwijsconcept. Op deze manier leren in de praktijk is wat ons betreft één van de beste onderwijsproducten die er zijn.’