17 nov 2016

Fysieke fitheid van zo’n 1000 studenten Landstede MBO en Menso Alting getest

Waar al enkele honderden studenten deelnamen aan de fittest in de Nationale Sportweek (derde week van september), deden - net als voorgaande jaren - nog zo’n 1000 eerstejaars van Landstede MBO en ROC Menso Alting mee aan een fittest. Een stagiaire van het profiel Gezondheid(szorg) en Sport en projectbureau SportEve organiseerde deze test de afgelopen twee weken.

Tijdens de fittest zijn studenten getest op hun gewicht, lengte, buikspier-, borst- arm-, hand- en sprongkracht. Hun conditie is getest door middel van de shuttlerun-test. Voor de eerstejaars studenten die niet konden deelnemen, komt er mogelijk een herkansingsdag.

Testjeleefstijl
Deelname aan de fittest is een noodzakelijk onderdeel van Testjeleefstijl. Op deze online vraagbaak vullen de studenten hun scores van de fittest in. Dit dient als lifestyle reality check. Naast een vragenlijst over hun fysieke fitheid vullen studenten een vragenlijst in rond dertien andere gezondheidsthema’s zoals bewegen, roken, voeding, beeldschermgedrag en pesten.
Door deel te nemen krijgen studenten inzicht in hun eigen gezondheid en worden ze zich ervan bewust hoe ze kunnen zorgen voor een actieve en gezonde leefstijl. Daarnaast is Testjeleefstijl een ideaal middel voor docenten/coaches om met studenten in gesprek te gaan over hun eigen gezondheid.

Landstede MBO en gezondheid
Landstede MBO vindt gezondheid(szorg) en sport belangrijk. Een gezonde en actieve leefstijl leidt tot een hogere kwaliteit van leven, minder ziekteverzuim en betere leer- / werkprestaties. We stimuleren en motiveren studenten en medewerkers tot een gezonde en actieve leefstijl met een ruim aanbod van beweegactiviteiten, gezonde kantines en deelname aan unieke gezondheids- en sportprojecten.