5 mei 2020

Filmpremière: Sanne en Nienke praten over vrijheid aan virtuele keukentafel

Op 5 mei ging op YouTube de film About Freedom in première! In deze film spelen Sanne Toet en Nienke de Bue, studenten van de opleiding Mediaredactiemedewerker, een belangrijke rol. Samen met Jan Terlouw, vrijheidsambassadeur Leila Prnjavorac en zes andere studenten nemen ze plaats aan een virtuele keukentafel om te praten over vrijheid.

Normaal reist de organisatie van About Freedom door het land met een echte keukentafel, maar door de coronacrisis zat dat er niet in. Om het gesprek toch door te laten gaan, besloten de deelnemers met een laptop aan hun eigen keukentafel plaats te nemen. Wat volgde was een openhartig gesprek over vrijheid. Dat het thema juist in deze tijd actueel is, bleek al snel. Nu je niet alles kunt doen wat je wilt doen, krijgt vrijheid opeens een heel andere betekenis.

Bekijk de film:

Sanne: “Ik heb toffe mensen ontmoet, ontroerende verhalen gehoord, ik ben geïnspireerd geraakt en heb hopelijk zelf ook anderen geïnspireerd. Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal en is uniek. Het was onwijs bijzonder om Jan Terlouw te mogen horen vertellen over vrijheid. Toen ik klein was en het boek ‘Koning van Katoren’ las, had ik nooit kunnen bedenken dat ik ooit naar hem mocht luisteren. Wat een levenservaring, en wat kan die man vertellen zeg!”

 

Nienke: “Als ik terugdenk aan About Freedom, dan krijg ik eigenlijk wel een lach op mijn gezicht. Ik vond het zo mooi dat iedereen zijn of haar verhaal wilde delen. Je voelde een band ontstaan, ook al was het via een beeldscherm. Dat ik de kans kreeg om zelf een verhaal te vertellen over vrijheid vond ik geweldig. Ik denk vaak na over wat vrijheid voor mij betekent of wat ik kan doen voor anderen om hen vrij te laten voelen.”

 

About Freedom
About Freedom is onderdeel van het educatieprogramma 75 jaar vrijheid en wordt georganiseerd in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Aan het programma is een educatiepakket over vrijheid gekoppeld. In de afgelopen periode hebben alle studenten van Landstede MBO met dit pakket gewerkt bij het vak Loopbaan Burgerschap.