21 mrt 2017

Feestelijke aftrap Sign-opleidingen bij Landstede MBO Harderwijk

Feest bij Landstede MBO in Harderwijk vandaag. Met het printen van een enorme sticker van 1 meter 60 in het vierkant, verrichtte voorzitter Theo Rietkerk van het College van Bestuur vandaag de officiële aftrap van de nieuwe Sign-opleidingen. Dit aanvullende aanbod bij Landstede Vormgeving & Entertainment biedt geweldige kansen voor toekomstige studenten, want het bedrijfsleven in de regio staat te springen om handige en creatieve Sign-vakmensen.

Billboards, lichtreclame, spandoeken, beursstands, vlaggen, posters; voor studenten die zich graag met ‘grote’ reclame willen bezig houden, biedt Landstede Harderwijk nieuwe mogelijkheden. Daar starten het volgende schoolseizoen de Sign-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Vandaag, dinsdag 21 maart, vond de officiële aftrap plaats. Niet met het gebruikelijke lint, maar heel toepasselijk met het verwijderen van een groot stuk folie van de toegangsdeur. Want dat is een van de dingen waar het om draait bij de Signing: creativiteit en eigenheid.

Het Sign-vak
Sign-medewerkers (niveau 2), allround Sign-makers (niveau 3) en Sign-specialisten (niveau 4) helpen bedrijven op te vallen en herkenbaar te zijn. Signing is een veelzijdig vak, waarbij je behalve achter de computer ontwerpt ook print, realiseert en aanbrengt. Het is echt een beroep voor creatievelingen die niet alleen graag ontwerpen, maar ook graag met hun handen werken en van afwisseling houden. Want Sign-medewerkers gaan regelmatig op pad en krijgen met allerlei soorten situaties en bedrijven te maken. Ze moeten flexibel en technisch vaardig zijn, met verschillende programma’s, printers en andere apparatuur kunnen werken en vindingrijk zijn.

De opleidingen
Landstede MBO speelt als enige aanbieder in de regio met de Sign-opleidingen in op de vraag van de markt. De niveau 2-opleiding Medewerker Sign leidt mensen op die de apparatuur bedient waarmee geprint, geplot, gegraveerd of gesneden kan worden. Vervolgens helpen ze met de reclame aanbrengen of monteren. Allround Sign-maker is een niveau 3-opleiding voor mensen die uitvoerend bezig zijn op Sign-gebied, maar daarbij ook veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen. Wie de niveau 4-opleiding Sign-specialist afrondt, kan bij een Sign-bedrijf aan de slag met ontwerpen en uitvoeren, maar kan ook een eigen bedrijf beginnen, want dat leren de studenten ook in deze opleiding.