30 jun 2017

Fashion Forward 2017: muzikaal modespektakel met allure

Groot succes, de vijfde editie van Fashion Forward, georganiseerd door Landstede MBO en Bureau Ruis in Theater de Spiegel. De bijzondere collecties van studenten Mooi & Mode werden met veel charme en enthousiasme geshowd. De muzikale souplesse van het Thomas Orkest sloot naadloos aan op de geshowde thema’s. Het was een onvergetelijke avond voor alle aanwezigen.

Van exclusieve avondjaponnen via creaties met een milieustatement tot retro jurkjes met petticoats en casual jeans: het was allemaal te zien tijdens Fashion Forward. De studenten lieten zich van hun beste kant zien. Student Navayo Setoubun had bijvoorbeeld een vijftal creaties ontworpen vanuit zijn hobby Pokémon, met als thema origami. Een kunstzinnig opstaande kraag met vouwvlakken en bijvoorbeeld een kort jurkje dat tijdens de show openbloeide tot een prachtig lang exemplaar. ‘De Japanse cultuur, robuuste vormen, strakke lijnen en de non-kleuren; ja, ik ben er heel blij mee.’ Ook Chayenne Buis stopte veel creativiteit in haar ontwerpen. ‘Mijn inspiratie is Penny Dreadful, ik wilde een horrorachtige sfeer creëren met heksen uit de Victoriaanse periode. Voeg daarbij de verplichte reverskraag, paspelzakken en mouwensplitten en een dodelijke deadline, dan krijg je dit resultaat. Ja, ik ben er wel trots op.’ Mooi was de manier waarop het Thomas Orkest en de studenten met hun creaties op elkaar inspeelden. Muziek die bij de sfeer van de mode paste en mode die op een bepaalde muziekstijl was gericht.

Tijdens Fashion Forward lieten de Mooi & Mode-studenten zien dat ze tijdens hun opleiding behalve vakmanschap een geheel eigen stijl en visie hebben ontwikkeld. Ook de studenten Haarverzorging en Schoonheidsverzorging droegen bij aan de bijzondere uitstraling van de modellen, met eigenzinnige kapsels en visagie. De bijzondere modeshow vindt jaarlijks plaats en wordt zoveel mogelijk door studenten Mooi & Mode vormgegeven. Nieuw dit jaar was de Fashion Forward Expo in de foyer van Theater De Spiegel.