26 jan 2018

Student Fabiënne bereikt finale van horeca-wedstrijd Future Talents

Men neme een basis van ginger ale. Men voege een scheutje grenadine toe, een drupje limoensap, een zweem citroengras, een vleugje charme en een goed verhaal, en voila: cocktail ‘Different’. Met dit recept bereikte studente Fabiënne van Wensen, opleiding Zelfstandig Werkend Gastvrouw, deze week de finale van de internationale wedstrijd Future Talents. Deze wordt gehouden op maandag 9 april in Vianen.

Afgelopen week vonden in Vianen de voorrondes plaats van Future Talents, de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomisch- en gastvrijheidstalent. Voor zowel de witte brigade (keuken) als de zwarte brigade (bediening) namen vijftien talenten van verschillende Nederlandse vakscholen het tegen elkaar op. De zwarte brigade kreeg de opdracht om met behulp van de aanwezige ingrediënten een cocktail te maken voor de deskundige, driekoppige jury: gastvrouw/sommelier Cindy Borger, SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en lady bartender Annebel van der Laak. Zij letten op ingrediëntkeuze, smaak, uiterlijk en presentatiewijze.

‘Different’
Fabiënne van Wensen viel op met ‘Different’. Haar zelf bedachte, alcoholvrije cocktail en ook haar charmante presentatie werden zeer gewaardeerd. Ze is samen met negen anderen door naar de finale, waarin ze strijdt tegen zes buitenlandse scholen. ‘Ik heb horeca-ervaring, maar het maken van cocktails is voor mij een vrij onbekend gebied’, vertelt ze. ‘We moesten het doen met de aanwezige ingrediënten en attributen, dat beperkte de mogelijkheden. Ik besloot een alcoholvrije cocktail te maken en dat viel goed in de smaak bij de jury!’

Finale
De finalewedstrijd vindt op 9 april 2018 plaats in het Miele Experience Center in Vianen. De jury bestaat dan wederom uit de top van de Nederlandse gastronomie. Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration (verenigd in de Stichting Talent van de Toekomst Bokaal) en twintigtal kwaliteitsleveranciers uit de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.