11 mrt 2020

Eerste Skills-avontuur van Landstede MBO een hele mooie ervaring

Twee gouden medailles en een zilveren medaille heeft het team van Landstede MBO gewonnen bij de finales van de Nationale kampioenschapen voor beroepen; Skills Heroes. Voor het team van Landstede MBO, dat voor het eerst meedeed aan deze vakwedstrijden, een prestatie om trots op te zijn.

Achttien studenten van Landstede MBO deden afgelopen maanden mee aan de nationale wedstrijden van het Nederlands kampioenschap beroepen mbo; Vaardighedenhelden. Negen studenten daarvan plaatsten zich voor de landelijke finale in Leeuwarden, waardoor zo'n 800 studenten in 50 vakwedstrijden streden voor de titel van beste vakman - vakvrouw in hun beroep.

Goud voor Maico Mulderij! 

Goud was er voor Maico Mulderij uit Apeldoorn voor Mediavormgever en ook Nick Strasky uit Rumpt won goud bij Verzorgende IG. Annemijn van der Wal uit Uffelte won zilver bij Beveiliger.

Geleid het driedaagse beroepenevent, waarvan 8 studenten per beroep de strijd aan de nationale titel; zij kregen diverse opdrachten die gebaseerd zijn op de kwalificatiedossiers in het mbo en beoordeeld worden door een geconstateerde vakjury.

Sinds 2002 zet de stichting WorldSkills Nederland zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. De visie van Skills is op jongeren te inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Vakwedstrijden staan ​​hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met partners georganiseerd. Worldskills Netherlands geeft jongeren hiermee de kans om te excelleren in hun vak.