11 sep 2023

Een mbo niveau 2 opleiding volgen nu ook mogelijk op het Noordik Vroomshoop

Het Noordik Vroomshoop en Landstede MBO Zwolle zijn een samenwerking aangegaan voor een doorlopende leerroute voor vmbo-bb-leerlingen. Leerlingen die hun vmbo-bb-diploma halen, kunnen een mbo niveau 2 opleiding volgen en afronden bij Het Noordik Vroomshoop. Deze doorlopende leerroute wordt verzorgd door een docent van Het Noordik en een docent van Landstede MBO.

Leerlingen werken in hun eigen tempo met hun eigen interesses en talenten toe naar hun mbo-2 diploma. Tijdens deze doorlopende leerroute gaan ze veel stagelopen om te ontdekken wat goed bij hen past. Daarnaast doen zij gezamenlijk verschillende (praktijk) opdrachten. Zo volgen de leerlingen hun eigen persoonlijke route waarin ze van en met elkaar leren. Dit schooljaar zijn vijf leerlingen gestart. Hun eerste gezamenlijke opdracht is het inrichten van hun eigen leslokaal.

Maandag 18 september om 15.30 uur is het officiële tekenmoment voor de samenwerking tussen Het Noordik en Landstede MBO. De bestuurders van beide scholen plaatsen hun handtekening onder deze overeenkomst. Via Mbo-2 route | Landstede MBO lees je meer over onze doorlopende leerroute!