7 nov 2016

Drie zussen Koster kiezen voor zelfde opleiding

De ‘zussen Koster’, zo worden ze genoemd door docenten van de opleiding Leisure & Hospitality. Lynn (22), Isabel (19) en Lucy (16) Koster volg(d)en allemaal dezelfde opleiding bij Landstede aan het Rechterland in Zwolle.

Geen betere ambassadeur voor een opleiding dan je eigen zus, zo weten de middelste en jongste zus Koster uit Deventer inmiddels uit ervaring. Waarom zijn ze zo enthousiast over de opleiding Leisure & Hospitality? “De docenten zijn persoonlijk, staan altijd voor je klaar en ze zullen er alles aan doen, zodat jij het beste uit je opleiding kunt halen”, vat oudste zus Lynn (foto: midden) samen. “Inmiddels ben ik van school, maar toch ontvang ik nog wel eens een appje van een docent hoe het met me gaat.” “De betrokkenheid is erg groot en doordat het kleinschalig is, ben je geen nummer”, vult Isabel (foto: rechts) aan.

Met mensen werken
Lynn wilde vier jaar geleden na het behalen van haar havo-diploma eigenlijk HBO verpleegkunde doen, om met mensen te werken. Ze bedacht dat ze beter het mbo kon volgen, omdat dit iets praktischer was en haar dat meer aansprak. Na een bezoek aan het Open Huis van Landstede was ze om en koos ze de opleiding Leisure & Hospitality. Ze kon de opleiding versneld in drie jaar volgen. “Het gaat ook om het werken met en zorgen voor mensen, maar dan op een andere manier. Je geeft hen een leuke tijd”, aldus Lynn.

Isabel, de middelste zus koos na haar vmbo voor de vervolgopleiding Outdoor & Adventure. “Toen deze opleiding niet beviel bood Lynn aan dat ik een dagje kon meelopen bij haar opleiding Leisure & Hospitality. Na één dag wist ik: dit is wat ik wil. We hebben samen een jaar op school gezeten en dat was heel handig en gezellig. Lynn vertelde in onze klas over stagelopen en we hebben samen een excursie gemaakt naar Tsjechië.”

Buitenlandervaring
De beide zussen hebben de nodige ervaring in stages zowel in Nederland als het buitenland en kennen daardoor veel bedrijven. Lynn is na haar stage op Kreta en afstuderen in 2015 als reisleider gaan werken. In de zomer op zonbestemmingen als Lloret en Albufeira en in de winter op wintersportbestemmingen in Frankrijk. Zij vertrekt over een maand naar Saint Sorlin in Frankrijk en is even terug om onder andere met haar zussen ‘haar’ opleiding en docenten te bezoeken. Isabel zit in het examenjaar en heeft stage gelopen op Kos. Ze wil na haar afstuderen op een Summercamp in Amerika gaan werken.

Nog eentje van de zussen Koster
Lucy (foto: links), de jongste van de zussen, is dit schooljaar gestart met de opleiding. Ze wilde in eerste instantie Pedagogisch Medewerker volgen, omdat ze met kinderen wil werken. Zij heeft twee Open Dagen bezocht en wist toen ik kies ook voor Leisure & Hospitality, maar dan voor de richting Animatie, dat is ook werken met kinderen op een andere manier. Ze heeft van haar zussen exact meegekregen wat ze van de opleiding kon verwachten. “Omdat mijn oudere zussen het een hele leuke opleiding vonden, kon het niet anders dan gezellig en leuk zijn.” De docenten waren zelfs al op mijn komst voorbereid en wisten: ‘Er komt er nog één van de zussen Koster’.”