18 apr 2017

De nieuwe architectuur: ontwerpen met behulp van Virtual Reality

Het materiaal van een muur veranderen. Even de lichtinval wijzigen. Kleur en uitstraling van de keuken aanpassen. Met virtual reality doe je dat in een handomdraai. In de architectuur maakt 3D-vormgeving een opmars. Landstede Interieur & Architectuur in Harderwijk speelt daar op in met de introductie van VR-techniek in de opleiding. Tijdens het Open Huis op donderdag 20 april van 17.00 tot 21.00 uur kunnen belangstellenden de proef op de som nemen.

De wereld ontwikkelt zich steeds sneller, en de architectuur blijft daarbij niet achter. De manier van ontwerpen, visualiseren, presenteren en beleven verandert zienderogen. Het vakgebied van de architectuur lijkt een metamorfose te ondergaan. Daarbij speelt Virtual Reality een grote rol.

Duurzaam
De nieuwe techniek past in een wereld waarin architecten, vormgevers en ontwerpers snel in moeten kunnen spelen op de groeiende vraag naar energiezuinigheid, sociale duurzaamheid, circulaire bouw en bijvoorbeeld bouwbiologie. Met behulp van virtual reality kunnen kleuren en materialen, meubilair en objecten immers worden aangepast zonder ze daadwerkelijk aan te schaffen. Gebouwen kunnen worden ontworpen en interieurs kunnen worden samengesteld zonder dat dit een negatieve invloed heeft op onze wereld. Bij Landstede Bouw & Architectuur worden studenten opgeleid tot ontwerpers die meehelpen om de wereld een stukje schoner en mooier te maken.

Open Huis
Wie belangstelling heeft voor de opleiding en ook daadwerkelijk de virtuele proef op de som wil nemen, is van harte welkom op de Open Avond. In een virtual reality experience ruimte kunnen de bezoekers met behulp van de ‘oculus rift’ (een bril en controllers) de ontwerpen van de studenten beleven in virtual reality. De Open Avond vindt plaats op donderdag 20 april van 17.00 tot 21.00 uur aan het Westeinde 33 in Harderwijk. Aanmelden voor de Open Avond kan hier.