7 dec 2018

College B&W bezoekt Landstede MBO/Menso Alting

Landstede MBO/Menso Alting kreeg vandaag bezoek van leden van het college B&W van Zwolle. Wethouders Ed Anker, René de Heer, William Dogger en Klaas Sloots bezochten de locatie Fuchsiastraat en lieten zich informeren over ‘Preventief werken, ziekte versus ongeoorloofd verzuim’ in het kader van het regio VSV (Voortijdig School Verlaten) project Verzuim. Binnen dit project werken scholen en gemeente nauw samen, zodat de jongere in beeld is en waar nodig ondersteuning kan krijgen. Na een welkom van (regio)projectleider VSV & Verzuim Adinda Hukema ging het gezelschap in gesprek met de verzuimcoördinator Barty Kits en Leerplichtambtenaren Allard Muis en Wendy Lueks.

Na een korte rondleiding door de school werd bij Landstede MBO/Menso Alting geluncht met de collegeleden die OBS de Mozaïek hadden bezocht. Burgemeester Henk Jan Meijer, Henk Procé en wethouders Michiel Willigen en Monique Schuttenbeld lieten zich informeren over het thema ‘Samenwerken, Leerplicht en Zorg’.

Paola Starink, generalist bij Landstede MBO/Menso Alting, vertelde tijdens de lunch hoe Landstede de student/school, gemeente en zorg met elkaar verbindt.

De ‘dag van de verbinding’ is een initiatief van het college van B&W. Tijdens deze dag laten de leden zich informeren over het reilen en zeilen in de stad bij en door ondernemers, instellingen, verenigingen en scholen. Dit keer werden Landstede MBO en OBS de Mozaïek bezocht.