4 okt 2017

Belangrijk bezoek

Ruim 45 docenten, mentoren en decanen van het Christelijk College Groevenbeek uit Ermelo en Putten zijn dinsdag op bezoek geweest bij het mbo aan het Westeinde in Harderwijk. Het thema ‘kennismaken en verbinding met het MBO’ stond centraal.

Een van de onderwerpen was de nieuwe wet toelatingsrecht. Eline Noort gaf uitleg over de nieuwe wet en de gevolgen ervan. Daarna waren er rondleidingen bij Techniek, Zorg en Economie waar studenten uitleg gaven en in gesprek gingen met de bezoekers. Leuk detail is dat de bezoekers veel oud-leerlingen van hun school weer tegenkwamen. Dat gaf hele leuke situaties en de mogelijkheid om bij te praten. Dit werd gevolgd door ronde tafel gesprekken met studenten uit verschillende opleidingen en die uit eigen ervaring spraken. Ze vertelden over hun studiekeuze, begeleiding, overgang van en verschillen tussen VO en MBO en het onderwijs bij Landstede.

De middag werd afgesloten met een keuzecarrousel waarbij docenten en mentoren van Groevenbeek met docenten Landstede in gesprek ging over vier thema’s: aansluiting VMBO/MBO, plaatsing en terugkoppeling van studenten, niveaus en aansluiting en doorlopende leerlijnen.

Het idee voor de middag kwam naar voren bij een bezoek van team Voorlichting & Werving aan de decanen van het Chr. College Groevenbeek. Afgesproken werd om een groep mentoren en docenten uit te nodigen op onze locatie Westeinde in Harderwijk. Een mooie gelegenheid om deze groep op een andere manier in contact te brengen met de docenten en studenten.

Zowel Christelijk College Groevenbeek als Landstede Harderwijk kunnen terugkijken op een interessante en zeer geslaagde middag!

Ronde tafel gesprekken Landstede MBO
De ronde tafel gesprekken tussen mentoren van Groevenbeek, studenten en docenten van Landstede.