24 apr 2017

850 studenten Sport & Bewegen in touw op Koningsspelen

Vrijdag zijn op alle basisscholen in Nederland de Koningsspelen georganiseerd. De vrijdag voor Koningsdag is daarmee een dag geworden waarop er voor de basisscholen geen les is, maar waarop alle kinderen meedoen aan deze speciale kindersportdag met een gezond ontbijt op school. Doel van de dag is om met sportieve activiteiten kinderen actief in beweging te brengen. 850 studenten van Sport & Bewegen en leerlingen van verschillende vo-scholen waren in de wijde regio de hele dag in touw om de Koningsspelen te ondersteunen.

De inzet van de studenten werd voor een deel gecoördineerd door SportEve, het projectbureau van Sport & Bewegen dat het hele jaar door praktijkopdrachten voor sport-studenten organiseert. Zij deden dat voor vijftien mbo-studenten in IJsselmuiden (CNS De Groenling), Putten (Ichthusschool), Heerde (Het Talent/De Spreng) en Hoonhorst (Oranjevereniging). In totaal werden door deze studenten ruim 1.500 leerlingen sportief beziggehouden en geënthousiasmeerd.

Daarnaast ging het grootste deel van de Sport & Bewegen studenten – ruim 800 studenten – via coördinatie door Sportservice Zwolle bij 58 basisscholen in en rond Zwolle aan de slag, voor ruim 14.000 basisschoolleerlingen. Zij deden dat samen met leerlingen van onder andere het Centre for Sports & Education, het Thomas a Kempis college en Jena XL.