Allround Verspaner

Metaalbewerking

Machines, voertuigen en apparaten bestaan uit allemaal losse onderdelen die exact moeten passen. Als allround verspaner maak je deze onderdelen. Je bent allround en dat wil zeggen dat je alle technieken daarvoor kent: draaien, frezen, slijpen, polijsten en noem maar op. De apparaten waarmee je dat doet kun je moeiteloos bedienen.Leerweg
BBL
Duur
2-3 jaar
Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Met de juiste techniek maak jij een passend onderdeel

Beroep

Machines, voertuigen en apparaten bestaan uit allemaal losse onderdelen die exact moeten passen. Als allround verspaner maak je deze onderdelen. Je bent allround en dat wil zeggen dat je alle technieken daarvoor kent: draaien, frezen, slijpen, polijsten en noem maar op. De apparaten waarmee je dat doet kun je moeiteloos bedienen. Dat geldt voor handbediende machines, maar ook voor de moderne computergestuurde CNC-machines.

Je kunt de onderdelen van allerlei materialen maken. Bijvoorbeeld roestvast staal, aluminium, titanium maar ook speciale kunststoffen. Omdat je zo veel technieken beheerst, ben je ook breed inzetbaar en dat zorgt voor veel afwisseling in je werk. Wat in je werk echt telt, is nauwkeurigheid. Je moet er niet aan denken dat een onderdeel toch net niet past. Grote kans dat het dan niet werkt. Of nog erger: dat er ongelukken gebeuren.Je sterke punten

Je werkt heel precies en je bent pas tevreden als je eindproduct perfect is. Je kunt heel zelfstandig werken, maar ook goed samen met anderen. Ook kun je minder ervaren collega`s goed aansturen. Daarvoor is het belangrijk dat je goed kunt uitleggen wat je gedaan hebt of wat je van een ander verwacht. Je moet creatief zijn, geconcentreerd kunnen werken en flexibel zijn. Want loop je tegen een probleem aan? Dan kun jij daar zelf een goede oplossing voor verzinnen. Een brede interesse in techniek is ook onmisbaar: het is belangrijk dat je de technologische ontwikkelingen in je vak goed volgt. Grote kans dat je die kennis ooit nodig hebt in het verzinnen van een creatieve oplossing!

Aan het werk
  • Je bewerkt materialen.
  • Je maakt en test CNC-programma’s.
Opleidingsinformatie

Extra certificaten halen?

Bij ons kun je je diploma aanvullen door naast je opleiding in overleg ook extra cursussen te volgen. Zo kun je extra certificaten halen en je bijscholen. Veel certificaten staan hoog aangeschreven binnen de technische markt en geven je extra mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een voorbeeld van zo`n extra certificaat is het Festo-certificaat, waarmee je kunt laten zien ook over veel pneumatische kennis te beschikken.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een diploma Verspaner (niveau 2)
  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket bij voorkeur de vakken wiskunde en/of natuurkunde.
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek
  • Meeloopdag

Studiekosten

Voor deze BBL-opleiding worden studiekosten door het bedrijf of De Techniek Academie betaald, net als je salaris. Alle opleidingen binnen het Landschap Techniek & Innovatie werken met laptops. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 78 97.

Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.