Over ons

Op Het Perron Dronten vind je het Ichthus College en Landstede mbo onder een dak. De opleidingen die we aanbieden, zijn de geïntegreerde leerroute (vroeger vmbo basisberoepsgerichte leerweg), vmbo kaderberoepsgerichte leerweg en mbo niveau 1 en 2. We begeleiden jongeren naar een vervolgopleiding of werk door ze te helpen bij het (h)erkennen van hun eigen talent en de ontwikkeling daarvan. Hierdoor komen ze stevig in hun schoenen te staan en kunnen een bijdrage leveren aan de wereld om hen heen. Onze visie is:

We begeleiden jongeren naar een vervolgopleiding of werk, door ze te helpen bij het (h)erkennen van hun eigen talent en de ontwikkeling daarvan, zodat ze stevig in hun schoenen staan en een bijdrage kunnen leveren aan de wereld om hen heen.

Persoonlijk onderwijs

We bieden persoonlijk onderwijs aan vanuit de gedachte van het talentvol ontwikkelen. Dat wil zeggen dat we kijken naar wat jij kunt en wat jij nodig hebt! Daar passen we jouw leerroute op aan. We bieden maatwerk voor iedere leerling of student. Op het vmbo doen we dit onder andere door in de eerste twee schooljaren te werken met heterogene groepen. Dit betekent dat de leerling nog geen keuze hoeft te maken voor een bepaald vmbo-niveau. Op het mbo doen we dit door studenten de mogelijkheid te bieden op ieder moment in- en uit- te kunnen stromen.

Persoonlijke begeleiding

Wij willen onze leerlingen en studenten het gevoel geven dat zij gezien en gehoord worden en dat ze kunnen zijn en worden wie ze willen zijn. Bij ons ben je welkom en krijg je de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt. Dit gebeurt in eerste instantie door de coach. De coach is het persoonlijk aanspreekpunt voor leerling, student en ouders/verzorgers. Bij de coach kun je terecht met vragen over je leerontwikkeling, maar ook met problemen waardoor het misschien even niet zo goed met je gaat. Als de coach je niet kan helpen, kan hij/zij je ook doorverwijzen naar de zorgcoördinator of naar Student Advies en Begeleiding (mbo).

Eigenlijk wordt alles wat hierboven staat in onze kernwaarden samengevat:

Persoonlijk onderwijs: we bieden maatwerk voor iedereen
Ontwikkelen: we leren van en met elkaar
Betrokken: je bent welkom, je krijgt persoonlijke begeleiding, je wordt gezien en gehoord
Grenzen verleggen: we bieden uitdagend onderwijs

‘Wij zeggen wat wij doen en wij doen wat wij zeggen.’

We heten je van harte welkom bij Landstede MBO op het Perron Dronten!