NIEUW! Monteur Werktuigkundige Installaties

Werktuigkundige Installatietechniek

Ben jij technisch aangelegd én kun je nauwkeurig werken? Dan is deze opleiding iets voor jou! Als monteur werktuigkundige installaties leg je gas- en watersystemen aan, maar ook centrale verwarming, ventilatie, riolering, dakbedekking, brandbestrijding en regenafvoersystemen. Je pleegt ook onderhoud en doet reparaties. Soms doe je al wat voorbereidende werkzaamheden in de werkplaats van je werkgever. Je werkt zelfstandig onder leiding van een ervaren collega, bedrijfsleider of leidinggevende.Leerweg
BBL
Duur
2 jaar
Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.
Niveau
2
Plaats
Westeinde 100, in het gebouw van de Techniek Academie.
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Technische klussen van kwaliteit

Bij het aanleggen van de installaties komt een hoop nauwkeurigheid kijken. Jij werkt secuur en houdt de kwaliteit van je werk goed in de gaten. Het gaat om de veiligheid van mensen, dus kwaliteit is erg belangrijk. Komen jij en je collega een probleem tegen tijdens het werk? Samen bedenken jullie een oplossing om de klus in goede banen te leiden. Je werkt niet op één plek, maar gaat aan de slag op verschillende openbare plekken zoals ziekenhuizen, kantoren en scholen. Ook werk je vaak bij mensen thuis.Je sterke punten

Veiligheid en kwaliteit is iets waar jij áltijd mee bezig bent tijdens je werk. Je voelt je dan ook verantwoordelijk voor de klus die je uitvoert. Heb je een opdracht gekregen die volgens jou niet klopt? Dan geef je dit aan bij je leidinggevende of zorg je voor een oplossing. Je hebt een klantvriendelijke houding en kan goed samenwerken. Ook heb je technisch inzicht.

Aan het werk
  • Je installeert werktuigkundige installaties
  • Je voert installatiewerk uit aan werktuigkundige installaties in de woning - en utiliteitsbouw
Opleidingsinformatie

Persoonlijke begeleiding

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling en voor wat je leert. Met je coach bespreek je je studievoortgang en je planning. Ook kun je bij je coach terecht met vragen over studie aangelegenheden en met persoonlijke zaken.

Beroepspraktijkvorming en praktijkleren

De manier van lesgeven is erop gericht dat je zelf je ontwikkeling bijhoudt en vormgeeft, gericht op je toekomstige arbeidssituatie en werkzaamheden. Je doet dat door te werken aan beroepstaken die kenmerkend zijn voor het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Je wordt beoordeeld op het hebben van de juiste competenties wat betreft je kennis, vaardigheid en gedrag.

Specialiseren

Bij deze opleiding werken we met keuzedelen, hierdoor kun jij je verdiepen of verbreden in jouw vakgebied.

Extra certificaten halen?

Bij ons kun je je diploma aanvullen door naast je opleiding ook extra cursussen te volgen. Zo kun je extra certificaten halen en je bijscholen. Veel certificaten staan hoog aangeschreven binnen de technische markt en geven je extra mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een voorbeeld van zo`n extra certificaat is het VCA-certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van de veiligheidsaspecten op een bouwplaats.

Aan de slag

Als monteur werktuigkundige installaties kun je werk vinden in installatiebedrijven die installaties voor gas, water, centrale verwarming en riolering aanleggen of onderhouden.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (bl), kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket bij voorkeur de vakken wiskunde en/of natuurkunde.
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek
  • Meeloopdag

Studiekosten

Voor een BBL-opleiding geldt, dat de opleidingskosten door het bedrijf of De Techniek Academie wordt betaald, net als je salaris.
Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 7897.

Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.