Eerste Monteur Woning

Werktuigkundige Installatietechniek

In een gebouw of huis kan pas gewoond of gewerkt worden als er naast elektriciteit ook verwarming, water en riolering is. Als eerste monteur werktuigkundige installaties help je mee die voorzieningen aan te brengen, of - als ze verouderd of kapot zijn - te vervangen.Leerweg
BBL
Duur
2-3 jaar
Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.
Niveau
3
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Wonen en werken kan als jij geweest bent

Beroep

In een gebouw of huis kan pas gewoond of gewerkt worden als er naast elektriciteit ook verwarming, water en riolering is. Als eerste monteur werktuigkundige installaties help je mee die voorzieningen aan te brengen, of - als ze verouderd of kapot zijn - te vervangen. Je kunt dit doen in woningen en flats, maar ook in bijvoorbeeld kantoorgebouwen en scholen.

Je werkt zelfstandig en wordt aangestuurd door een leidinggevende of een project-/ bedrijfsleider. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk en voor een veilige werkomgeving. Je hebt veel algemene kennis en vaardigheden op het gebied van installaties voor gas, water, cv, duurzame energie, ventilatie en riolering, en bovendien van dakbedekkingen en het onderhoud van gasinstallaties, daardoor kun je ook een minder ervaren collega aansturen.

Deze opleiding wordt in samenwerking met én op de locatie van De Techniek Academie in Harderwijk aangeboden.Je sterke punten

Je bent nauwkeurig en zorgvuldig en kunt goed problemen oplossen. Je hebt gevoel voor techniek. Ook heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden waardoor je prima kunt samenwerken met je collega’s, klanten en leidinggevenden.

Aan het werk
 • Je installeert technische installaties.
Opleidingsinformatie

Techniek is breder dan je denkt

Er zijn heel veel verschillende functies binnen deze sector. Zo kun je aan de slag binnen de productie, maar je kunt je ook verdiepen in de ontwerpkant. In beide gevallen komt je creativiteit je heel goed van pas. Tijdens de opleiding word je getraind in technische vaardigheden, leidinggeven, uitvoeren en samenwerken. Techniek is dus meer dan alleen technische dingen doen.

Extra certificaten halen?

Bij ons kun je je diploma aanvullen door naast je opleiding ook extra cursussen te volgen. Zo kun je extra certificaten halen en je bijscholen. Veel certificaten staan hoog aangeschreven binnen de technische markt en geven je extra mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een voorbeeld van zo`n extra certificaat is het VCA-certificaat, waarmee je aantoont dat je kennis hebt van de veiligheidsaspecten op een bouwplaats..

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Diploma Monteur Werktuigbouwkundige Installaties (niveau 2)
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket bij voorkeur de vakken wiskunde en/of natuurkunde.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloopdag

Studiekosten

Voor deze BBL-opleiding worden studiekosten door het bedrijf of De Techniek Academie betaald, net als je salaris. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 78 97.

Vervolgopleiding
 • Leidinggeven op basis van vakmanschap (niveau 4)
 • Technicus Service & Onderhoud (niveau 4)
 • Servicemonteur Werktuigkundige Installaties (niveau 3)


Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.