Mensen uit de brand helpen met jouw technisch inzicht? Dat kun je als eerste monteur woning. Als je deze functie hebt, leg je werktuigkundige installaties aan. Denk aan ventilatie, riolering, dakbedekking en gas- en watersystemen. Je legt ze niet alleen aan, je onderhoudt en repareert ze ook.
Met jouw werk vervul je een behoefte of los je een probleem op, in woningen, flats en openbare gebouwen als ziekenhuizen en kantoren. Meestal werk je op locatie, maar soms doe je al wat voorbereidende werkzaamheden in de werkplaats van je werkgever.
Mensen uit de brand helpen met jouw technisch inzicht? Dat kun je als eerste monteur woning. Als je deze functie hebt, leg je werktuigkundige installaties aan. Denk aan ventilatie, riolering, dakbedekking en gas- en watersystemen. Je legt ze niet alleen aan, je onderhoudt en repareert ze ook. Met jouw werk vervul je een behoefte of los je een probleem op, in woningen, flats en openbare gebouwen als ziekenhuizen en kantoren. Meestal werk je op locatie, maar soms doe je al wat voorbereidende werkzaamheden in de werkplaats van je werkgever.
Je bent geïnteresseerd in techniek, en dat moet ook wel. Jouw klus kan soms namelijk best een precies werkje zijn. Als monteur werk je met tekeningen en schema’s waarin veel kleine onderdelen staan en technische termen die je moet kennen. Gelukkig werk je nauwkeurig en zie je het meteen als iets in een installatie niet klopt.
Je sterke punten
Je voelt je verantwoordelijk over je eigen werk en houdt tijdens de klus de veiligheid goed in de gaten. Kwaliteit en nauwkeurigheid vind je belangrijk en je hebt technisch inzicht. Omdat je veel met klanten werkt, is het belangrijk dat je een klantvriendelijke houding hebt. Samenwerken is voor jou ook geen probleem.
Persoonlijke begeleiding
Jij bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling en voor wat je leert. Met je coach bespreek je je studievoortgang en je planning. Ook kun je bij je coach terecht met vragen over studie aangelegenheden en met persoonlijke zaken.
Beroepspraktijkvorming en praktijkleren
De manier van lesgeven is erop gericht dat je zelf je ontwikkeling bijhoudt en vormgeeft, gericht op je toekomstige arbeidssituatie en werkzaamheden. Je doet dat door te werken aan beroepstaken die kenmerkend zijn voor het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Je wordt beoordeeld op het hebben van de juiste competenties wat betreft je kennis, vaardigheid en gedrag.
Specialiseren
Bij deze opleiding werken we met keuzedelen, hierdoor kun jij je verdiepen of verbreden in jouw vakgebied.
Extra certificaten halen?
Bij ons kun je je diploma aanvullen door naast je opleiding ook extra cursussen te volgen. Zo kun je extra certificaten halen en je bijscholen. Veel certificaten staan hoog aangeschreven binnen de technische markt en geven je extra mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een voorbeeld van zo`n extra certificaat is het VCA-certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van de veiligheidsaspecten op een bouwplaats.
Aan de slag
Met deze opleiding kun jij aan het werk als loodgieter bij een bedrijf of later een eigen loodgietersbedrijf beginnen.
Toelating
Vooropleidingseisen
Verplichte intakeactiviteiten
Studiekosten
Voor een BBL-opleiding geldt, dat de opleidingskosten door het bedrijf of De Techniek Academie wordt betaald, net als je salaris.
Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 78 97.
Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.