Haarstylist Heer

Ben jij creatief en heb je oog voor detail? Als haarstylist voor heren ben je gespecialiseerd in het knippen, snijden, (ont)kleuren, föhnen en stylen van herenkapsels. Ook het scheren, knippen en trimmen van baarden en snorren krijg je tijdens deze opleiding perfect onder de knie. Je leert alle technieken om de mooiste herenlooks te maken en kunt mannen adviseren over de juiste verzorgings- en stylingproducten. Een vak waar je al je creativiteit in kwijt kunt!

Leerweg
BBL
Duur
2 jaar
Niveau
3
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Allrounder in haarstyling voor heren

Na deze opleiding kun je als haarstylist voor heren gaan werken in een (heren)kapsalon of barbershop. Daar kun je op den duur doorgroeien naar topstylist. Ook kun je doorstromen naar een vervolgopleiding, bijvoorbeeld salonmanager.Je sterke punten

Als haarstylist heb je maar één einddoel: een blije klant. Je streeft naar een perfect eindresultaat, hebt oog voor detail en je bent geduldig. Je bent sociaal, praat makkelijk met klanten, weet wat er speelt in de maatschappij, je luistert en kunt het gesprek op gang houden. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor je werk, taken en de behandelingen die je uitvoert. En je bent ook nog eens commercieel: je weet precies welke producten jouw klanten nodig hebben.

Aan het werk
 • Je bereidt haarbehandelingen voor, werkt ze uit en rondt deze af.
 • Je voert basishaarbehandelingen uit en combineert deze.
 • Je voert specialistische haarbehandelingen uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende leeractiviteiten aan. Zo kun je je op verschillende manieren in de basisvaardigheden verdiepen en deze uitbreiden. Leren kan in groepjes en individueel, door LWP’s, workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. De studieduur kan verschillen. Afhankelijk van je leerproces kun je de studie in minder of meer tijd afronden. Wanneer je ergens moeite mee hebt, dan kun je dit aangeven en extra ondersteuning krijgen.

Het vakkenpakket voor Haarstylist Heer bestaat uit de volgende vakspecialistische theorie en praktijkvakken:

 • Haaronderzoek en haarverzorging
 • Knippen
 • Snijden
 • Föhnen
 • Kleuren

Studie Loopbaan Begeleiding

We beginnen je opleidingstraject met een uitgebreid plaatsingsgesprek. Over alles maken we vooraf duidelijke afspraken. Deze afspraken en jouw persoonlijke leerdoelen leggen we vast in een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Ook ga je samen met jouw studiecoach voor elke periode een heldere planning maken, dit noemen we een individueel leerplan (ILP). Tijdens de opleiding kijk je samen met jouw coach natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en jouw doelen nog kloppen, waardoor je samen met jouw coach het plan kan bijstellen.

Beroepsgericht leren

In elk beroepenveld heb je allerlei competenties nodig. Een competentie is een specifieke eigenschap voor een succesvol resultaat. Hiervoor oefen je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (theoretische en praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming (BPV)

De praktische en theoretische vaardigheden leer je voor een groot deel in een SBB-erkende kapsalon. Hier ben je minimaal 23 uur per week werkzaam en doe je veel praktijkervaring op als leerling-haarstylist heer. Zo ben je straks helemaal voorbereid op jouw toekomstige beroep!

Daarnaast kan een buitenlandse stage ook onderdeel zijn van jouw opleiding.

Werken met ‘echte’ opdrachtgevers

Je komt vanaf het begin tot en met het einde van jouw opleiding in aanraking met echte opdrachtgevers. Hierbij leer je te improviseren en te handelen naar de wensen van jouw klant.

Professionele omgeving

De praktijklokalen van Mooi & Mode zijn allemaal ingericht met professionele apparatuur. Ook de aankleding van de ruimtes waarin jij jouw vak leert, is sfeervol en modern. Je leert jouw beroepsvaardigheden dus in een inspirerende omgeving waarin je goed wordt voorbereid op het echte werk.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel plaatsingsgesprek

Tijdens het individueel plaatsingsgesprek leren wij jou graag beter kennen. Je kunt jezelf op jouw manier laten zien, bijvoorbeeld tijdens een presentatie. Je hoort vooraf wat je daarvoor mee moet nemen.

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je (vrijwillige) een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals excursies, lesmateriaal en kappersbenodigdheden. Voor meer informatie over studiekosten kun je contact opnemen met de opleiding Haarverzorging, tel. 0800-0245666.

 • Specialisatie door cursussen bij Groei Opleidingen


Locatie
Rechterland 1
Rechterland 1
8024AH
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.