Leidinggevende Keuken

Horeca

In de horeca komt het aan op een goede voorbereiding, coördinatie en samenwerking. En dan niet alleen wat betreft het koken zelf, maar ook alles er omheen. Het inplannen van voldoende mensen, het inrichten van de keuken en de inkoop; jij zorgt ervoor dat alles perfect loopt! Je geeft leiding, maar vindt het geen probleem ook zelf de handen uit de mouwen te steken.



Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Dankzij jou loopt alles perfect!

Je geeft leiding aan een team in een horecabedrijf. Je ontwikkelt het afdelingsbeleid en je organiseert, plant en controleert de werkzaamheden van je medewerkers. Je bent medeverantwoordelijk voor het commerciële, financiële, operationele beleid en het personeelsbeleid van je afdeling. Aan het einde van de opleiding ben jij de vakman die elke keuken aankan en weet hoe je deze moet runnen!



Je sterke punten

Je kunt goed werken in teamverband en hebt gevoel voor dienstverlening. Je bent netjes en zorgvuldig en je hebt geen bezwaar tegen afwisseling in werkdruk en -tijden. Je bent commercieel en ondernemend. Je hebt leidinggevende capaciteiten en de ambitie om je verder te ontwikkelen. Je bent flexibel en communicatief.

Aan het werk
  • Je bereidt gerechten.
  • Je beheert keukenvoorraden.
  • Je vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken.
  • Je geeft leiding en voert beheerstaken uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

We beginnen bij alle opleidingen met een startperiode van tien weken. In deze tien weken maak je uitgebreid kennis met het beroep en de opleiding. Aan het einde van de startperiode kies je definitief voor een opleiding. Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. In het eerste leerjaar volg je branchegerichte lessen. Je krijgt lessen over warenkennis, HACCP, de praktijk, Nederlands, rekenen, Leren Loopbaan en Burgerschap. We bieden ook sportieve onderdelen aan.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de start van de studie maken we duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘Individueel Leerplan’(ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Je krijgt gedurende je opleidingstraject een vaste coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

In elk beroepenveld heb je allerlei competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming en praktijkleren

Een deel van de opleiding bestaat uit beroepspraktijkvorming (BPV = stage). In elk leerjaar is er één periode van gemiddeld 10 weken voor de BPV. Dit vindt plaats bij een extern bedrijf welke je zelf hebt gekozen.

Je bent in het eerste leerjaar al regelmatig in de praktijk aan het leren, bijvoorbeeld in ons eigen restaurant of bij de catering en partners van Landstede MBO.

Landstede Restaurant

In Harderwijk en Zwolle beschikken we over een eigen Landstede Restaurant. Een echt restaurant waar à la carte gegeten kan worden voor een aantrekkelijke prijs. Je bent samen met je medestudenten verantwoordelijk voor de hele gang van zaken binnen het restaurant. Hierbij kun je denken aan koken, bedienen en afwassen. Ook promotie, bestellingen, reserveringen, facilitaire planning en financiële zaken komen aan de orde. Zo leer je direct in en van de praktijk!

Landstede Partners

Landstede heeft uiteenlopende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, (allround) reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aantal beschikbare opleidingsplaatsen (numerus fixus)

  • De numerus fixus voor het schooljaar 2020-2021 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek
  • Meeloopdag
  • Motivatiebrief
  • Aanwezigheid open dag

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Deze kosten variëren tussen de € 500,- en € 700,- per jaar. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088–850 8155.

  • Verschillende hbo-opleidingen
  • Lerarenopleiding Consumptieve Technieken
  • Gespecialiseerd Restaurant Kok


Locatie
Rechterland 1
Rechterland 1
8024AH
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.