Leidinggevende Keuken

Horeca

In de horeca en catering komt het aan op een goede voorbereiding, coördinatie en samenwerking. En dan niet alleen wat betreft het koken zelf, maar ook alles er omheen. Het inplannen van voldoende mensen, het inrichten van de keuken en de inkoop; jij zorgt ervoor dat alles perfect loopt!



Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Dankzij jou loopt alles perfect!

Beroep

In de horeca en catering komt het aan op een goede voorbereiding, coördinatie en samenwerking. En dan niet alleen wat betreft het koken zelf, maar ook alles er omheen. Het inplannen van voldoende mensen, het inrichten van de keuken en de inkoop; jij zorgt ervoor dat alles perfect loopt!

Je geeft leiding aan een team in een horeca-, catering- of congresbedrijf. Je ontwikkelt het afdelingsbeleid en je organiseert, plant en controleert de werkzaamheden van je medewerkers. Je bent mede verantwoordelijk voor het commerciële, financiële, operationele beleid en het personeelsbeleid van je afdeling.



Je sterke punten

Je kunt goed werken in teamverband en hebt gevoel voor dienstverlening. Je bent netjes en zorgvuldig en je hebt geen bezwaar tegen afwisseling in werkdruk en -tijden. Je bent commercieel en ondernemend. Je hebt leidinggevende capaciteiten en de ambitie om je verder te ontwikkelen. Je bent flexibel en communicatief.

Aan het werk
  • Je bereidt gerechten.
  • Je beheert keukenvoorraden.
  • Je vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken.
  • Je geeft leiding en voert beheerstaken uit.
Opleidingsinformatie

Landstede Restaurant

In Harderwijk en Zwolle beschikken we over een eigen Landstede Restaurant. Een echt restaurant waar à la carte gegeten kan worden voor een aantrekkelijke prijs. Je bent samen met je medestudenten verantwoordelijk voor de hele gang van zaken binnen het restaurant. Hierbij kun je denken aan koken, bedienen en afwassen. Ook promotie, bestellingen, reserveringen, facilitaire planning en financiële zaken komen aan de orde. Zo leer je direct in en van de praktijk!

Landstede Partners

Landstede heeft uiteenlopende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, (allround) reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aantal beschikbare opleidingsplaatsen (numerus fixus)

  • Zwolle: 20
  • Werkwijze: Plaatsing op volgorde van aanmelden

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek
  • Meeloopdag
  • Motivatiebrief
  • Aanwezigheid open dag

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Deze kosten variëren tussen de € 500,- en € 700,- per jaar. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088–850 8155.

Vervolgopleiding
  • Verschillende hbo-opleidingen
  • Lerarenopleiding Consumptieve Technieken
  • Gespecialiseerd Restaurant Kok


Locatie
Rechterland 1
Rechterland 1
8024AH
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.