Als leidinggevende bediening stuur jij het team aan dat zorgt voor de gasten. Jij zorgt voor een goede personeelsplanning, richt de ruimtes in, verdeelt de taken en houdt in de gaten of alles goed loopt.
Ook op piekmomenten houd jij overzicht. En zijn er toch problemen? Dan weet jij dat direct op te lossen. Ondertussen houd je in de gaten of de voorraad altijd op peil is. Je geeft leiding, maar vindt het geen probleem ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Dankzij jouw perfecte voorbereiding, coördinatie en samenwerking is de bediening perfect verzorgd!
Naast je rol op de werkvloer denk je mee over andere aspecten. Op welke punten kan het werk nóg slimmer georganiseerd worden? Hoe kunnen er kosten bespaard worden? Waar liggen nog commerciële kansen? Ook over dit soort zaken kun jij advies geven aan je manager. Deze opleiding bereidt je voor op dit leuke en veelzijdige beroep. Aan het einde van de opleiding weet jij als geen ander hoe je het restaurant moet runnen!
Je sterke punten
Je kunt goed werken in teamverband en hebt gevoel voor dienstverlening. Je bent netjes en zorgvuldig en je hebt geen bezwaar tegen afwisseling in werkdruk en -tijden. Je bent commercieel en ondernemend. Je hebt leidinggevende capaciteiten en de ambitie om je verder te ontwikkelen. Je bent flexibel en communicatief.
Opzet van de opleiding
We beginnen bij alle opleidingen met een startperiode van tien weken. In deze tien weken maak je uitgebreid kennis met het beroep en de opleiding.
Omdat iedereen op zijn eigen manier leert, bieden wij verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten.
In het eerste leerjaar volg je branchegerichte lessen, onder andere waren- en drankenkennis, HACCP en de praktijk. Ook krijg je algemene vakken als Nederlands, rekenen en Loopbaan en Burgerschap. In de volgende leerjaren gaan we dieper in op vakspecifieke onderdelen.
Persoonlijke begeleiding
Bij de start van de studie maken we duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘Individueel Leerplan’ (ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is, stellen we het plan bij. Je krijgt tijdens je opleiding een vaste coach met wie je nauw contact houdt.
Beroepsgericht leren
In elk beroepsveld heb je allerlei competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.
Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren
Een deel van de opleiding bestaat uit BPV (stage) bij een erkend leerbedrijf. Dit bedrijf mag je zelf uitzoeken of met hulp van school. Je gaat ieder leerjaar gemiddeld 400 uur op stage. Bij voorkeur ga je ieder leerjaar bij een ander leerbedrijf aan de slag om nieuwe dingen te leren.
Landstede Restaurant
In Zwolle beschikken we over een eigen Landstede Restaurant. Een echt restaurant, gerund door studenten. Je bent samen met je medestudenten verantwoordelijk voor de hele gang van zaken in het restaurant. Denk hierbij aan koken, bedienen en afwassen. Ook promotie, bestellingen, reserveringen, facilitaire planning en financiële zaken komen aan de orde. Zo leer je direct in en van de praktijk!
Landstede Partners
Landstede heeft verschillende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland.
Toelating
Vooropleidingseisen
Verplichte intakeactiviteiten
Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals excursies. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850-8128.
Verschillende hbo-opleidingen, zoals:
Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.
Aanmelden via CAMBO
Je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!