Leidinggevende Bediening

Horeca

Gasten in een restaurant, hotel of bij een evenement willen op een snelle en goede manier bediend worden. Als leidinggevende bediening stuur jij het team aan dat hiervoor zorgt. Jij zorgt voor een goede personeelsplanning, richt de ruimtes in, verdeelt de taken en houdt in de gaten of alles goed loopt.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Het personeel snel en goed aansturen

Beroep

Gasten in een restaurant, hotel of bij een evenement willen op een snelle en goede manier bediend worden. Als leidinggevende bediening stuur jij het team aan dat hiervoor zorgt. Jij zorgt voor een goede personeelsplanning, richt de ruimtes in, verdeelt de taken en houdt in de gaten of alles goed loopt.

Ook op piekmomenten houd jij overzicht en zijn er toch problemen? Dan weet jij dat direct op te lossen. Ondertussen houd je in de gaten of de voorraad altijd op peil is. Je geeft leiding, maar vindt het geen probleem ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Dankzij jouw perfecte voorbereiding, coördinatie en samenwerking is de bediening perfect verzorgd!

Naast je rol op de werkvloer denk je ook mee over andere aspecten. Op welke punten kan het werk nóg slimmer georganiseerd worden? Hoe kunnen er kosten bespaard worden? Waar liggen nog commerciële kansen? Ook over dit soort zaken kun jij advies geven aan je manager. Deze opleiding bereidt je voor op dit leuke en veelzijdige beroep. Door onze nauwe banden met de branche sluiten theorie en praktijk naadloos op elkaar aan.Je sterke punten

Je kunt goed werken in teamverband en hebt gevoel voor dienstverlening. Je bent netjes en zorgvuldig en je hebt geen bezwaar tegen afwisseling in werkdruk en -tijden. Je bent commercieel en ondernemend. Je hebt leidinggevende capaciteiten en de ambitie om je verder te ontwikkelen. Je bent flexibel en communicatief.

Aan het werk
 • Je werkt in de bediening.
 • Je bewaakt de voorraad.
 • Je bestelt en beheert de voorraad.
 • Je doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart.
 • Je geeft leiding en voert beheerstaken uit.
Opleidingsinformatie

Landstede Restaurant

In Harderwijk en Zwolle beschikken we over een eigen Landstede Restaurant. Een echt restaurant waar à la carte gegeten kan worden voor een aantrekkelijke prijs. Je bent samen met je medestudenten verantwoordelijk voor de hele gang van zaken binnen het restaurant. Hierbij kun je denken aan koken, bedienen en afwassen. Ook promotie, bestellingen, reserveringen, facilitaire planning en financiële zaken komen aan de orde. Zo leer je direct in en van de praktijk!

Landstede Partners

Landstede heeft uiteenlopende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, (allround) reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloopdag
 • Motivatiebrief
 • Aanwezigheid open dag

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Deze kosten variëren tussen de € 500,- en € 700,- per jaar. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088–850 8155.

Vervolgopleiding
 • Hogere Hotelschool
 • Verschillende hbo-opleidingen
 • Lerarenopleiding Consumptieve Technieken


Locatie
Rechterland 1
Rechterland 1
8024AH
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.