Servicemedewerker Gebouwen

Bouw & Architectuur

Als servicemedewerker gebouwen voer je allerlei grote en kleine klussen in en om gebouwen uit. Waar je dan aan moet denken? Aan het vernieuwen van keukens en badkamers, het aanleggen of repareren van leidingen voor water of elektriciteit, het vervangen van wandcontactdozen. Maar je draait je hand ook niet om voor het plaatsen van een dakraam of een deur, voor schilderwerk, het leggen van een vloer of het vervangen van een deurslot.Leerweg
BOL/BBL
Duur
2 jaar
Niveau
2
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Jij zorgt dat elke klus gedaan wordt

Beroep

Deze brede opleiding bereidt je voor op afwisselend werk, meestal op afwisselende plekken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een woningbouwvereniging, een onderhoudsbedrijf of een technische dienst van een grote organisatie. Daardoor kun je dus op veel verschillende plekken terechtkomen. Vaak is dat in een woning, maar het kan ook een kantoorpand, winkel, schoolgebouw, zorginstelling, zalencentrum, theater, museum of zelfs dierentuin zijn. Na deze opleiding kun je je ontwikkelen op een hoger niveau of je specialiseren in bouwtechniek, onderhoud, afwerkingstechnieken of technische gebouwinstallaties.Je sterke punten

Je werkt zelfstandig en weet altijd een goede oplossing te verzinnen voor technische problemen. Je hebt dus een goed technisch inzicht en kunt goed met klanten omgaan.

Aan het werk
  • Je neemt werkzaamheden op en stelt ze vast.
  • Je verricht (onderhouds)werkzaamheden aan technische installaties, gebouwonderdelen en omgeving.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Werkgevers hebben grote behoefte aan veelzijdige mensen die verstand hebben van veel verschillende soorten technieken, zoals elektrotechniek, bouw en werktuigbouw elektrotechniek zodat je veel taken kunt uitvoeren. Om te zorgen dat je flexibel en breed inzetbaar bent, krijg je ook een brede opleiding. Je maakt bij ons kennis met al deze technieken. Zo word je toekomstige werk ook een stuk afwisselender.

Persoonlijke begeleiding

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling en voor wat je leert. Met je coach bespreek je je studievoortgang en je planning. Ook kun je bij je coach terecht met vragen over je studie en met persoonlijke zaken.

Betrokkenheid bedrijfsleven

Bij Landstede MBO vinden wij het belangrijk dat je je aangeleerde vaardigheden ook kunt toepassen in het bedrijf. De inhoud en vaardigheden van de opdrachten zijn dan ook tot stand gekomen in overleg met het bedrijfsleven. Je leert daarmee vanaf het begin hoe het is om te werken in de beroepspraktijk.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Diploma vmbo-basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg in de sector techniek.
  • Diploma op niveau 1 (entreeopleiding).

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld (alleen vanaf 18 jaar) betaal je een bijdrage voor activiteiten (zoals de introductieweek (BOL)) en voor voorzieningen, zoals: het boekenfonds, VCA en readers. Deze kosten variëren per leerjaar en bedragen ongeveer € 300,- voor leerjaar 1 en 2. Alle opleidingen binnen het Landschap Bouw & Architectuur werken met laptops. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je ook bellen met de administratie via 088-850 78 00.

Vervolgopleiding
  • Bouwkundig Onderhoudsmedewerker (niveau 3)
  • Allround Klusser (niveau 3)


Locatie
Sublocatie Dronten - het Perron
de Arend 4
8251GR
Dronten
0321-209010

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.