Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality

Toerisme

Kun jij mensen een onvergetelijke vakantiebelevenis bezorgen? Vanuit de “customer journey” volg je de klant/gast en zijn wens om een droomvakantie te realiseren. Als zelfstandig medewerker travel & hospitality zorg jij voor inspiratie en dat de reiswens perfect wordt omgezet in een reisplan, waarin alle reiswensen van de klant/gast worden gerealiseerd.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Jouw doel is: een tevreden klant

Beroep

Kun jij mensen een onvergetelijke vakantiebelevenis bezorgen? Vanuit de “customer journey” volg je de klant/gast en zijn wens om een droomvakantie te realiseren. Als zelfstandig medewerker travel & hospitality zorg jij voor inspiratie en dat de reiswens perfect wordt omgezet in een reisplan, waarin alle reiswensen van de klant/gast worden gerealiseerd. Naast het regelen van de reis vervul je ook een rol tijdens de reis. Als receptionist zorg je ervoor dat tijdens het verblijf het de gasten aan niets ontbreekt. Je bent het visitekaartje van het hotel, bungalowpark of de camping en zorgt er ook daar voor dat alles goed geregeld is.

Je belangrijkste doel is: een tevreden klant/gast. Je probeert ook te zorgen voor meer omzet door precies die producten en diensten te adviseren die bij de klant/gast passen.Deze opleiding begint breed en vervolgens specialiseer je je in de richting die jou het meeste aanspreekt. Je kunt daarna bijvoorbeeld aan de slag achter de receptie van een hotel, reisbureaus, touroperators en campings en bungalowparken. Welke richting het beste bij jou past, ontdek je bij ons tijdens je opleiding!

Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief en proactief. Je kunt verschillende groepen mensen enthousiasmeren en je kunt goed functioneren als teamspeler. Je bent goed in plannen en organiseren, je bent creatief en flexibel in het oplossen van problemen.

Aan het werk
  • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
  • Je voert administratieve en financiële processen uit.
Opleidingsinformatie

Partners van Vrij & Gastvrij

Landstede heeft verschillende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, (allround) reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra horen tot ons netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland. Voor deze opleiding werken we onder andere samen met D-Reizen, Toerkoop Reisbureaus, TUI, Landal Green Parks, Van der Valk hotels en NH Hotels.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Mbo-opleiding met diploma, niveau 2
  • Een vmbo-diploma kader (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Deze kosten variëren tussen de € 450 en € 700 per jaar. Tevens wordt verwacht dat je werkkleding aanschaft. De kosten hiervoor zijn circa € 200,-. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 81 28.

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.Locaties
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.