Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality

Recreatie

Vind je het leuk om mensen te adviseren en te vermaken tijdens hun vakantie of dagje uit? Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality ben jij voor gasten op een camping, bungalowpark, attractiepark of bij een outdoorbedrijf het aanspreekpunt bij vragen.Leerweg
BOL
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
De animatiemedewerker én het aanspreekpunt bij vragen van gasten

Beroep

Vind je het leuk om mensen te adviseren en te vermaken tijdens hun vakantie of dagje uit? Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality ben jij voor gasten op een camping, bungalowpark, attractiepark of bij een outdoorbedrijf het aanspreekpunt bij vragen. Als receptiemedewerker, ontvang je de gasten, check je ze in, geef je ze informatie óf neem je een reservering aan. Daarnaast ben je als animatiemedewerker degene die zorgt voor leuke activiteiten. Die organiseer je voor verschillende doelgroepen van jong tot oud. Je bedenkt deze activiteiten samen met je collega’s, je bereidt ze voor en je helpt bij de uitvoering ervan.

Jouw doel: gasten een waanzinnige tijd bezorgen. Je luistert naar hun wensen en probeert daar zoveel mogelijk aan te voldoen. Daarnaast heb je ook oog voor de commerciële kant van je werk: je organisatie wil natuurlijk een goed financieel resultaat halen en jij denkt mee over de manieren waarop dat kan. Na deze opleiding kun je veel kanten op. Misschien weet je nu nog niet waar je hart het meeste ligt. Daarom zorgen we voor een brede basis en ligt de nadruk op plezier en het werken met mensen, van jong tot oud. Je maakt kennis met verschillende branches en werkzaamheden, zodat je ontdekt wat jou het meeste aanspreekt.

Aangezien we je opleiden tot zelfstandig medewerker in de recreatiebranche is de opleidingsduur afhankelijk van je inzet en het tempo van je ontwikkeling. Dit kan tot resultaat hebben dat je je opleiding in 2 jaar kunt afronden.Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief en proactief. Je kunt verschillende groepen mensen enthousiasmeren. Je kunt goed in een team werken, weet de zaken goed te plannen en te organiseren. Verder ben je creatief en flexibel, je hebt oog voor de veiligheid van je gasten en voelt je verantwoordelijk voor je werk.

Aan het werk
  • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
  • Je voert administratieve en financiële processen uit.
  • Je vermaakt gasten
Opleidingsinformatie

Landstede Partners

Landstede heeft uiteenlopende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, (allround) reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een mbo-diploma op niveau 2
  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl) of gemengde leerweg (gl).
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Deze kosten variëren tussen de € 450,- en € 700,- per jaar. Tevens wordt verwacht dat je werkkleding (recreatiekleding) aanschaft. De kosten hiervoor zijn circa € 40,-. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 81 40.

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.