Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality

Vind je het leuk om mensen te adviseren en te vermaken tijdens hun vakantie of dagje uit? Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality ben jij voor gasten op een camping, bungalowpark, attractiepark of bij een outdoorbedrijf het aanspreekpunt bij vragen. Als receptiemedewerker ontvang je de gasten, check je ze in, geef je ze informatie óf neem je een reservering aan. Daarnaast organiseer je als recreatiemedewerker leuke activiteiten voor verschillende doelgroepen van jong tot oud. Je bedenkt deze activiteiten samen met je collega’s, je bereidt ze voor en je helpt bij de uitvoering ervan.

Leerweg
BOL
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
De animatiemedewerker én het aanspreekpunt bij vragen van gasten

Jouw doel: gasten een waanzinnige tijd bezorgen. Je luistert naar hun wensen en probeert daar zoveel mogelijk aan te voldoen. Daarnaast heb je oog voor de commerciële kant van je werk: je organisatie wil natuurlijk een goed financieel resultaat halen en jij denkt mee over de manieren waarop dat kan. Na deze opleiding kun je veel kanten op. Misschien weet je nu nog niet waar je hart het meeste ligt. Daarom zorgen we voor een brede basis en ligt de nadruk op plezier en het werken met mensen, van jong tot oud. Je maakt kennis met verschillende branches en werkzaamheden, zodat je ontdekt wat jou het meeste aanspreekt.

Aangezien we je opleiden tot zelfstandig medewerker in de recreatiebranche is de opleidingsduur afhankelijk van je inzet en het tempo van je ontwikkeling. Dit kan tot resultaat hebben dat je je opleiding in twee jaar kunt afronden.Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief en proactief. Je kunt verschillende groepen mensen enthousiasmeren. Je kunt goed in een team werken, weet de zaken goed te plannen en te organiseren. Verder ben je creatief en flexibel, je hebt oog voor de veiligheid van je gasten en voelt je verantwoordelijk voor je werk.

Aan het werk
  • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
  • Je voert administratieve en financiële processen uit.
  • Je vermaakt gasten.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

We beginnen bij alle opleidingen met een startperiode van tien weken. In deze tien weken maak je uitgebreid kennis met het beroep en de opleiding. Aan het einde van de startperiode kies je definitief voor een opleiding. Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten.

Landstede MBO biedt deze opleiding in een versneld traject aan. Je inzet, studiehouding en initiatief maken het mogelijk om deze opleiding in twee jaar af te ronden. Je krijgt lessen over het werken in de vrijetijdsbranche. Je leert te werken op de receptie, in de animatie, krijgt lessen Nederlands en twee moderne vreemde talen (Engels en Duits), rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Persoonlijke begeleiding

Bij de start van de studie maken we duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘Individueel Leerplan’ (ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is, stellen we het plan bij. Je krijgt tijdens je opleiding een vaste coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

Voor elk beroep heb je competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Je bent regelmatig in de praktijk aan het leren. Tijdens de opleiding Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality doe je ervaring op tijdens de BPV (stage). In het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk door opdrachten uit te voeren bij partners van Landstede MBO.

Landstede Partners

Landstede MBO heeft uiteenlopende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beauty-oorden, campings, reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende stagebedrijven in binnen- en buitenland.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een mbo-diploma op niveau 2.
  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl) of gemengde leerweg (gl).
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het kennismakingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Persoonlijk kennismakingsgesprek

Studiekosten

De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting. Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Opleidingsgids.

Vrijwillige bijdrage

Soms vallen cursussen of excursies niet onder het verplichte lesprogramma. Je kiest zelf of je hieraan meedoet.

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.