Leidinggevende Travel & Hospitality

Toerisme

Gasten van een hotel, recreatiepark of camping verwachten dat tijdens de reis en hun verblijf alles goed geregeld is. Ze zijn immers op vakantie, zakenreis of een dagje uit. Als leidinggevende travel & hospitality ben jij ervoor verantwoordelijk dat klanten goed worden geholpen.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Jij zorgt dat jouw team gasten goed helpt

Beroep

Gasten van een hotel, recreatiepark of camping verwachten dat tijdens de reis en hun verblijf alles goed geregeld is. Ze zijn immers op vakantie, zakenreis of een dagje uit. Als leidinggevende travel & hospitality ben jij ervoor verantwoordelijk dat klanten goed worden geholpen. Je bent in staat om de reiswens van een klant om te zetten in een passende reis, je kunt gasten ontvangen aan de receptie van een hotel, bungalowpark of camping en ze een prettig verblijf bezorgen.

Als leidinggevende denk je mee over de werkwijze binnen je organisatie, stuurt een team aan en werkt zelf ook mee. Als leidinggevende weet je problemen snel op te lossen en denk je continu mee over een betere werkwijze en dienstverlening. Daarnaast ben je ook medeverantwoordelijk voor het commerciële resultaat. Dankzij jou speelt de organisatie goed in op trends en ontwikkelingen en weet zich te onderscheiden van de concurrenten.

 Na deze opleiding kun je bij veel verschillende bedrijven terecht. Je kunt aan het werk bij een hotel, reisbureau, touroperator, recreatiebedrijf, maar ook bij campings en bungalowparken. We laten je kennismaken met al deze bedrijven. Hoe verder je opleiding vordert, hoe meer je je gaat specialiseren in datgene wat jou het beste aanspreekt.

Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief en proactief. Je bent goed in plannen en organiseren, je bent creatief en flexibel in het oplossen van problemen. Je kan verschillende groepen enthousiasmeren en je kunt goed samenwerken in een team.

Aan het werk
 • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
 • Je voert administratieve en financiële processen uit.
Opleidingsinformatie

Partners van Vrij & Gastvrij

Landstede heeft uiteenlopende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, (allround) reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland. Voor deze opleiding werken we onder andere samen met D-Reizen, Toerkoop Reisbureaus, TUI, Landal Green Parks, Van der Valk hotels en NH Hotels.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Mbo-opleiding met diploma, niveau 3
 • Een vmbo-diploma kader (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl)
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Deze kosten variëren tussen de € 450 en € 700 per jaar. Tevens wordt verwacht dat je werkkleding aanschaft. De kosten hiervoor zijn circa € 200,-. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 81 28.

Vervolgopleiding

Verschillende hbo-opleidingen, zoals:

 • NHTV
 • Hospitality Management
 • Commerciële Economie (CE) met als specialisatie Toerisme & Recreatie

Deze en verwante hbo’s bieden verkorte 3-jarige opleidingen aan.Locaties
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.