Leidinggevende Travel & Hospitality ‘Van der Valk’

Gasten van een Van der Valk Verrast hotel verwachten dat tijdens hun verblijf alles goed geregeld is. Ze zijn immers op vakantie, zakenreis of een dagje uit. Als leidinggevende travel & hospitality ‘Van der Valk’ ben jij ervoor verantwoordelijk dat gasten goed worden geholpen.

Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
Gastvrijheid: jouw team zorgt ervoor!

Je bent in staat om de wens van een klant om te zetten in een passend event, meeting of arrangement. Je kunt gasten ontvangen aan de receptie van een hotel en ze een prettig verblijf bezorgen. Of je ontvangt gasten in het restaurant en bedient hen. Daarnaast kun je events, meetings en partijen opzetten, uitwerken en begeleiden.

Stage en baan bij Van der Valk

In het laatste jaar loop je tien maanden stage bij een Van der Valk hotel in binnen- of buitenland. Je doet ervaring op bij de afdelingen Front Office, Sales & Events en Food & Beverage. Voor de hotels in België en Duitsland geldt dat Van der Valk zorgt voor accommodatie. Kies je ervoor om stage te lopen bij een Van der Valk hotel in Nederland, dan regel je zelf een accommodatie in de buurt van het hotel.

Na het behalen van je diploma word je opgenomen in de talentenpool en kun je bij Van der Valk blijven werken. De Van der Valk Verrast Groep bestaat uit ruim 70 verschillende hotels en resorts in binnen- en buitenland. Wil je meer weten over de verschillende Verrast hotels? Neem dan eens een kijkje op www.stagebijvandervalk.nl. Ga jij voor deze opleiding? Meld je dan snel aan!Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief en proactief. Je bent goed in plannen en organiseren, je bent creatief en flexibel in het oplossen van problemen. Je kunt verschillende groepen enthousiasmeren en je kunt goed samenwerken in een team.

Aan het werk
 • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
 • Je werkt bij de afdelingen Front Office, Sales & Events en Food & Beverage.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

De eerste twee jaar van deze opleiding krijg je les op Landstede MBO. Je krijgt les in verschillende vakken en onderwerpen zoals front- en back office, Engels en Duits, marketing, sales en events, food & beverage, toeristische inventaris en leidinggevende vaardigheden. Je leert door te doen: tijdens de lessen maak je kennis met allerlei praktijksituaties.

In de projectweken ga je regelmatig bij een Van der Valk hotel aan de slag met een project dat speelt op deze locatie. Een greep uit de verschillende projecten: hotelarrangementen, doelgroepenanalyse, promotie & marketing, food & beverage, meeting & events.

Persoonlijke begeleiding

Bij de start van de studie maken we duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘Individueel Leerplan’ (ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is, stellen we het plan bij. Je krijgt tijdens je opleiding een vaste coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

Voor elk beroep heb je competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Je bent regelmatig in de praktijk aan het leren. Tijdens de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality Van der Valk doe je ervaring op tijdens stage (BPV).

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Een mbo-diploma niveau 3.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het kennismakingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek in samenwerking met Van der Valk Recruitment.

Studiekosten

De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting. Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Opleidingsgids.

Vrijwillige bijdrage

Soms vallen cursussen of excursies niet onder het verplichte lesprogramma. Je kiest zelf of je hieraan meedoet.

Vervolgopleiding

Verschillende hbo-opleidingen, zoals:

 • Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV)
 • Hospitality & Bussiness Management
 • Commerciële Economie (CE) met als specialisatie Toerisme & Recreatie
 • Hotelmanagement

 

Deze en verwante hbo’s bieden verkorte 3-jarige opleidingen aan na afronding van een mbo-opleiding op niveau 4.Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400