Leidinggevende Travel & Hospitality ‘Van der Valk’

Toerisme

Gasten van een Van der Valk Verrast hotel verwachten dat tijdens hun verblijf alles goed geregeld is. Ze zijn immers op vakantie, zakenreis of een dagje uit. Als leidinggevende travel & hospitality ‘Van der Valk’ ben jij ervoor verantwoordelijk dat gasten goed worden geholpen. Je bent in staat om de wens van een klant om te zetten in een passend event, meeting of arrangement. Je kunt gasten ontvangen aan de receptie van een hotel en ze een prettig verblijf bezorgen. Of je ontvangt gasten in het restaurant en bedient hen. Daarnaast kun je ook events, meetings en partijen opzetten, uitwerken en begeleiden.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
Stage en baan bij Van der Valk

In het laatste jaar loop je tien maanden stage bij een Van der Valk-hotel in binnen- of buitenland. Je doet ervaring op bij de afdelingen Front Office, Sales & Events en Food & Beverage. Voor de hotels in België en Duitsland geldt dat Van der Valk zorgt voor accommodatie. Kies je ervoor om stage te lopen bij een Van der Valk Verrast hotel in Nederland, dan heb je twee jaar de tijd om zelf accommodatie te regelen in de buurt van jouw hotel.

Na het behalen van je diploma word je opgenomen in de talentenpool en kun je bij Van der Valk blijven werken. De Van der Valk Verrast groep bestaat uit ruim 70 verschillende hotels en resorts in binnen- en buitenland. Wil je meer weten over de verschillende Verrast hotels? Neem dan eens een kijkje op www.stagebijvandervalk.nl. Ga jij voor deze opleiding? Meld je dan snel aan!Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief en proactief. Je bent goed in plannen en organiseren, je bent creatief en flexibel in het oplossen van problemen. Je kan verschillende groepen enthousiasmeren en je kunt goed samenwerken in een team.

Aan het werk
 • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
 • Je voert administratieve en financiële processen uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

De eerste twee jaar van deze opleiding krijg je les op Landstede MBO. Je krijgt les in verschillende vakken en onderwerpen zoals front- en backoffice, Engels en Duits, marketing, sales en events, food & beverage, toeristische inventaris en leidinggevende vaardigheden. Je leert door te doen: tijdens de lessen maak je kennis met allerlei praktijksituaties.

In de projectweken ga je regelmatig bij een Van der Valk hotel aan de slag met een project dat speelt op deze locatie. Een greep uit de verschillende projecten: hotelarrangementen, doelgroepenanalyse, promotie & marketing, food & beverage, meeting & events.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de start van de studie maken we duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘Individueel Leerplan’ (ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Je krijgt gedurende je opleidingstraject een vaste coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

In elk beroepenveld heb je allerlei competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Je bent regelmatig in de praktijk aan het leren. Tijdens de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality doe je ervaring op in de BPV (stage).

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Mbo-opleiding met diploma, niveau 3
 • Een vmbo-diploma kader (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl)
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Deze kosten variëren tussen de € 450 en € 700 per jaar. Tevens wordt verwacht dat je werkkleding aanschaft. De kosten hiervoor zijn circa € 200,-. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 81 28.

Vervolgopleiding

Verschillende hbo-opleidingen, zoals:

 • Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV).
 • Hospitality Management.
 • Commerciële Economie (CE) met als specialisatie Toerisme & Recreatie.

Deze en verwante hbo’s bieden verkorte 3-jarige opleidingen aan.Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400