Leidinggevende Leisure & Hospitality

Recreatie

Recreatieparken, campings, bungalowparken en andere bedrijven in de toeristische en recreatieve sector moeten het hebben van klantvriendelijkheid en gastvrijheid. Als leidinggevende leisure & hospitality ben jij ervoor verantwoordelijk dat die op een zo hoog mogelijk niveau zijn. Jij geeft leiding aan het team dat daarvoor zorgt.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Gastvrijheid: jouw team zorgt ervoor!

Beroep

Recreatieparken, campings, bungalowparken en andere bedrijven in de toeristische en recreatieve sector moeten het hebben van klantvriendelijkheid en gastvrijheid. Als leidinggevende leisure & hospitality ben jij ervoor verantwoordelijk dat die op een zo hoog mogelijk niveau zijn. Jij geeft leiding aan het team dat daarvoor zorgt. Je bent zowel achter als voor de schermen bezig en steekt zelf ook af en toe je handen uit de mouwen. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat gasten te woord worden gestaan bij de balie.

Daarnaast ben je als animatiemedewerker degene die zorgt voor leuke activiteiten. Die organiseer je voor verschillende doelgroepen van jong tot oud. Je bedenkt deze activiteiten samen met je collega’s, je bereidt ze voor en je helpt bij de uitvoering ervan. Tijdens de leidinggevende fase van de opleiding doe je bovendien ervaring op in het aansturen van het team.

Omdat het werk in deze branche vaak seizoenswerk is, heb je het op sommige momenten heel erg druk. Ook dan weet jij het overzicht te houden. Dankzij jouw personeelsplanning en goede voorbereiding loopt alles op rolletjes.Als leidinggevende denk je ook verder. Je stelt jezelf voortdurend vragen als: hoe kunnen we het werk nóg slimmer organiseren? Waar liggen nog commerciële kansen? Wat zijn de trends waarop we moeten inspelen? Ook daar gaat deze opleiding op in. We bereiden je voor op een leuk en veelzijdig beroep.

Dankzij onze nauwe banden met de branche sluiten theorie en praktijk naadloos op elkaar aan. Jouw doel: gasten een waanzinnige tijd bezorgen. Je luistert naar hun wensen en probeert daar zoveel mogelijk aan te voldoen. Daarom zorgen we voor een brede basis en ligt de nadruk op plezier en het werken met mensen, van jong tot oud. Je maakt kennis met verschillende branches en werkzaamheden, zodat je ontdekt wat jou het meeste aanspreekt.

Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief sterk, toont initiatief en houdt van afwisseling. Je bent goed in plannen en organiseren en je weet problemen snel op te lossen. Je kunt goed samenwerken, hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel en in wat je doet heb je de lat altijd hoog liggen.

Aan het werk
 • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
 • Je voert administratieve en financiële processen uit.
 • Je organiseert en begeleid recreatieve activiteiten.
Opleidingsinformatie

Landstede Partners

Landstede heeft uiteenlopende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, (allround) reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Deze kosten variëren tussen de € 150,- en € 450,- per jaar. Tevens wordt verwacht dat je werkkleding (recreatiekleding) aanschaft. De kosten hiervoor zijn circa € 40,-. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 81 40.

Vervolgopleiding

Verschillende hbo-opleidingen, zoals:

 • NHTV
 • Hospitality Management
 • Commerciële Economie (CE) met als specialisatie Toerisme & Recreatie

Deze en verwante hbo’s bieden verkorte 3-jarige opleidingen aan na afronding van een mbo-opleiding op niveau 4.Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.