Je werkt in een dierenartspraktijk. Je ontvangt de klanten en voert baliewerkzaamheden uit. Je maakt afspraken, geeft voorlichting en je verstrekt de medicijnen. Daarnaast assisteer je bijvoorbeeld bij een operatie of bij het maken van röntgenfoto’s. Het is jouw taak de ruimte, instrumenten en apparaten schoon te houden en te ontsmetten. Ook houd je de voorraden van medicijnen en materialen bij.
Je hebt een breed takenpakket: het doen van de administratie, assisteren bij operaties en behandelingen, laboratoriumwerkzaamheden en het verzorgen van de opname van dieren. Je kunt je in bepaalde onderdelen extra verdiepen om je te specialiseren. De keuze daarvoor maak jij!
Je sterke punten
Je bent begaan met het lot van dieren en je kunt goed met mensen omgaan. In moeilijke situaties houd jij het hoofd koel en weet je lastige zaken op de juiste manier te verwoorden en af te handelen. Daarnaast ben je stipt en precies en werk je graag in een team.
Opzet van de opleiding
Tijdens deze opleiding ben je gericht aan de slag met de kerntaken voor dierenartsassistent. Een groot deel van de opleidingsduur heb je beroepspraktijkvorming (stage). Tijdens de stage doe je praktijkervaring op bij verschillende bedrijven, zoals een dierenpension, dierenwinkel, veehouderijbedrijf, paardenhouderij en natuurlijk ook bij een dierenarts. Je zoekt zelf actief naar een geschikte BPV-plek. Mocht je zelf geen geschikte plek kunnen vinden, dan helpen wij hierbij.
De vakgerichte lessen bestaan uit projecten en opdrachten die te maken hebben met het vak dat je later wilt uitoefenen. Je volgt ze in kleinere groepen, bijvoorbeeld in de vorm van groepswerk, presentaties of praktijkdemonstraties. Verschillende vakgerichte lessen worden door dierenartsen of dierenartsassistenten gegeven, zowel in het klaslokaal als bij een dierenkliniek. Er zijn onder andere ook laboratorium-, EHBO-, röntgen- en anesthesielessen en excursies. De algemene vakken bestaan onder andere uit Nederlands, Engels, rekenen, administratie, economie, natuurkunde/scheikunde en biologie. Je kunt tevens een BHV-certificaat halen.
Persoonlijke begeleiding
Alle studenten hebben een eigen coach. Deze coach is tevens jouw vakdocent. Dat heeft als voordeel dat jouw coach zich goed kan inleven in jouw beroepspraktijkvorming en je ontwikkeling in het vakgebied.
Toelating
Vooropleidingseisen
Aantal beschikbare opleidingsplaatsen (numerus fixus)
Verplichte intakeactiviteiten
Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals gastlessen, excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen. Deze kosten bedragen jaarlijks circa € 250,-. Daarnaast kan er een bijdrage worden gevraagd voor keuzedelen die je wilt volgen. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 82 00.
Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.
Aanmelden via CAMBO
Je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!