Medewerker Sign

Met ‘sign’ wordt in de media en vormgeving een vorm van reclame bedoeld, waarbij je vaak groot moet denken. Letterlijk. Het gaat dan namelijk over spandoeken, billboards, beursstands, lichtreclame, autoreclame, gevelreclame en ga zo maar door. Signing helpt bedrijven op te vallen of om herkenbaar te zijn. Ben jij graag met je handen bezig? Heb je geen hoogtevrees en wil je graag een onderdeel zijn van het team dat dit soort sign-producten maakt? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Leerweg
BOL
Duur
2 jaar
Niveau
2
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Werken aan grote reclameproducten

Als medewerker sign kun je werken bij een bedrijf dat sign-producten maakt, zoals een beletterings- of graveerbedrijf. Je werkt veel met je handen en bedient de apparatuur waarmee het geprint, geplot, gegraveerd of gesneden wordt. Je zorgt vervolgens dat de producten op de juiste plek komen. Hier help je vaak ook met het aanbrengen of monteren. Je zult een groot deel van je werk dus buiten het bedrijf uitvoeren, waarbij je op de meest uiteenlopende plekken terechtkomt. Dat maakt je werk afwisselend en leuk.Je sterke punten

Je houdt van aanpakken, maar blijft ook bij stress heel nauwkeurig en opgeruimd. Je hebt oog voor detail. Nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied volg jij op de voet. Omdat je vaak met collega’s en bij klanten werkt, is ook belangrijk dat je goed kunt communiceren en sociaal bent.

Aan het werk
  • Je vervaardigt sign(deel)producten.
  • Je monteert signmateriaal.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

In de eerste fase van de opleiding volg je onderwijs op school. Er is een breed onderwijsaanbod. Je maakt kennis met veel aspecten van het vak waarvoor je wordt opgeleid. Je oriënteert je op de inhoud van het vak, het beroep en je wordt voorbereid op de beroepspraktijkvorming (BPV, dat is stage). Tijdens de tweede fase wissel je BPV af met periodes op school. Je kunt je in deze fase meer verdiepen in bepaalde vakgebieden. Fase 3 van de opleiding is gericht op het afstuderen. Je rondt gedurende de opleiding de algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan en Burgerschap af. Vakinhoudelijk en in BPV laat je zien dat je op niveau de stof onder de knie hebt, zodat je vervolgens de Proeve van Bekwaamheid kunt doen.

Je krijgt ook les van een vakdocent. In een inspirerende leerwerkomgeving kun je daarnaast alvast praktijkervaring opdoen met opdrachten voor echte opdrachtgevers, met echte deadlines en budgetten. Zo willen we je het vak leren, maar vooral willen we je inspireren en motiveren. Zo leg je elke dag de lat weer wat hoger en ben je zelf regisseur van je carrière.

Persoonlijke begeleiding

In het begin leer je hoe je een goede planning maakt en daar word je bij geholpen. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Je krijgt gedurende je opleidingstraject een coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

In elk beroep heb je competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in praktijksituaties. Om de opdrachten (leerwerkprestaties) te kunnen uitvoeren, ga je competenties ontwikkelen en leer je welke (praktische) kennis en vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. De studieduur kan verschillen. Afhankelijk van je tempo kun je de studie in minder of meer tijd afronden.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Voor een beroepsopleiding is de praktijk onmisbaar. Bij Landstede MBO leer je door veel in de praktijk te doen. Op school krijg je natuurlijk theorie, maar ook zijn er reële opdrachten uit de praktijk. Soms doen we dat door situaties te simuleren, maar vaak halen we echte opdrachtgevers naar school zodat je de echte praktijk ervaart en goed wordt voorbereid op de stage.

Stage noemen we binnen het mbo: beroepspraktijkvorming (BPV). Je draait mee in de dagelijkse werkzaamheden van een bedrijf. In het bedrijf word je begeleid door een praktijkbegeleider. Vanuit school is er natuurlijk ook begeleiding tijdens de BPV. Het spreekt voor zich dat je op school goed wordt voorbereid op de BPV.

Veel praktijk

In het Landschap Vormgeving & Entertainment mag je veel oefenen en ervaren. Soms doe je dat met schoolopdrachten. Maar je gaat ook regelmatig aan de slag met opdrachten van echte klanten. Op die manier leer je met opdrachtgevers om te gaan en leer je hoe belangrijk het is om rekening te houden met bijvoorbeeld deadlines, budgetten en promotie.

Volop ruimte voor je eigen ideeën

Heb je zelf ideeën voor een project? Dan staan we daar natuurlijk ook voor open! We helpen je graag op weg bij het uitvoeren van je ideeën. Bij ons krijg je alle ruimte om te laten zien wie je bent. Bovendien ontdek je zo het beste waar jouw kracht ligt. Met de juiste kennis en tips helpen wij je nóg beter te worden.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Diploma entreeopleiding.
  • Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (bgl).
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het persoonlijk kennismakingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Persoonlijk kennismakingsgesprek

Studiekosten

De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting. Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Opleidingsgids.

Vrijwillige bijdrage

Soms vallen cursussen of excursies niet onder het verplichte lesprogramma. Je kiest zelf of je hieraan meedoet.

Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.