Medewerker Sign

Media & Vormgeving

Met ‘sign’ wordt in de media en vormgeving een vorm van reclame bedoeld, waarbij je vaak groot moet denken. Letterlijk. Het gaat dan namelijk over spandoeken, billboards, beursstands, lichtreclame, autoreclame, gevelreclame en ga zo maar door.Leerweg
BOL
Duur
2 jaar
Niveau
2
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
Werken aan grote reclameproducten

Beroep

Met ‘sign’ wordt in de media en vormgeving een vorm van reclame bedoeld, waarbij je vaak groot moet denken. Letterlijk. Het gaat dan namelijk over spandoeken, billboards, beursstands, lichtreclame, autoreclame, gevelreclame en ga zo maar door. Signing helpt bedrijven op te vallen of om herkenbaar te zijn. Ben jij graag met je handen bezig? Heb je geen hoogtevrees en wil je graag een onderdeel zijn van het team dat dit soort sign-producten maakt? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Als medewerker sign kun je werken bij een bedrijf dat sign-producten maakt, zoals een beletterings- of graveerbedrijf. Je werkt veel met je handen en bedient de apparatuur waarmee het geprint, geplot, gegraveerd of gesneden wordt. Je zorgt vervolgens dat de producten op de juiste plek komen. Hier help je vaak ook met het aanbrengen of monteren. Je zult een groot deel van je werk dus buiten het bedrijf uitvoeren, waarbij je op de meest uiteenlopende plekken terecht komt. Dat maakt je werk afwisselend en leuk.Je sterke punten

Je houdt van aanpakken, maar blijft ook bij stress heel nauwkeurig en opgeruimd. Je hebt oog voor detail. Nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied volg jij op de voet. Omdat je vaak met collega’s en bij klanten werkt, is ook belangrijk dat je goed kunt communiceren en sociaal bent.

Aan het werk
 • Je vervaardigt sign(deel)producten
 • Je monteert signmateriaal
Opleidingsinformatie

Volop ruimte voor je eigen ideeën

Heb je zelf ideeën voor een project? Dan staan we daar natuurlijk ook voor open! We helpen je graag op weg bij het uitvoeren van je ideeën. Bij ons krijg je alle ruimte om te laten zien wie je bent. Bovendien ontdek je zo het beste waar jouw kracht ligt. Met de juiste kennis en tips helpen wij je nóg beter te worden.

Veel praktijk

In het Landschap Vormgeving & Entertainment mag je veel oefenen en ervaren. Soms doe je dat met schoolopdrachten. Maar je gaat ook regelmatig aan de slag met opdrachten van echte klanten. Op die manier leer je met opdrachtgevers om te gaan en leer je hoe belangrijk het is om rekening te houden met bijvoorbeeld deadlines, budgetten en promotie.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Diploma entreeopleiding
 • Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (bl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aantal beschikbare opleidingsplaatsen (numerus fixus)

 • Harderwijk: 16
 • Werkwijze: Plaatsing op volgorde van aanmelden

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Thuisopdracht
 • Intakedag

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en andere onderwijsactiviteiten. Deze kosten variëren per leerjaar, maar bedragen ongeveer € 450,-. Dit bedrag is exclusief leermiddelen zoals boeken, een laptop en de studiekosten die zijn vastgesteld door het Ministerie van OCW.

Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00