Allround Signmaker

Media & Vormgeving

Reclame vind je overal. Niet alleen op tv en in drukwerk, maar ook op straat: posters, billboards, een logo op bedrijfsauto’s en gevels, stickers op de ramen van een winkel of kantoor, spandoeken en vlaggen. Als allround signmaker regel jij dat al deze producten ontwikkeld worden. Je denkt mee over de vormgeving en zorgt dat deze producten gemaakt én geplaatst worden.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
3
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
Reclameproducten maken en plaatsen? Jij regelt het!

Beroep

Reclame vind je overal. Niet alleen op tv en in drukwerk, maar ook op straat: posters, billboards, een logo op bedrijfsauto’s en gevels, stickers op de ramen van een winkel of kantoor, spandoeken en vlaggen. Als allround signmaker regel jij dat al deze producten ontwikkeld worden. Je denkt mee over de vormgeving en zorgt dat deze producten gemaakt én geplaatst worden. Vaak moeten veel verschillende producten tegelijkertijd klaar zijn. Dat vraagt om een goede planning. Die planning maak én bewaak jij: je controleert of alles op het afgesproken moment klaar is en volgens opdracht is gemaakt. Ook zorg je dat alles goed wordt afgeleverd bij de klant.

Je kunt werken bij bijvoorbeeld een reclamebureau of een bedrijf dat gespecialiseerd is in signing-producten. Het aanbrengen, plaatsen of monteren van je producten doe je vaak op een andere locatie dan je eigen werkplaats. Je bent dus veel op pad en werkt op bijzondere plaatsen, soms zelfs bovenop een gebouw. Hoogtevrees is dus geen eigenschap die je goed kunt gebruiken als allround signmaker. Je bent veel uitvoerend bezig en krijgt je opdrachten van een leidinggevende. Toch heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Op jouw beurt stuur jij soms ook weer andere collega’s aan. Daarbij let je er goed op of de kwaliteit van het geleverde werk goed is.Je sterke punten

Je bent creatief en kritisch als het gaat om kwaliteit. Je werkt altijd gestructureerd en laat alles netjes achter. Omdat je vaak te maken hebt met deadlines, moet je goed tegen stress kunnen. Zijn er problemen, dan zorg jij snel voor een oplossing. Je kunt je goed verplaatsen in je klant en zijn doelgroep. Je weet je instructies en ideeën helder over te brengen en kunt ook collega’s aansturen.

Aan het werk
 • Je vervaardigt sign(deel)producten
 • Je monteert signmateriaal
 • Je maakt een ontwerp
 • Je voert praktische projectleiding uit
Opleidingsinformatie

Volop ruimte voor je eigen ideeën

Heb je zelf ideeën voor een evenement, theaterproductie, website of ander project? Dan staan we daar natuurlijk ook voor open! We helpen je graag op weg bij het uitvoeren van je ideeën. Bij ons krijg je alle ruimte om te laten zien wie je bent. Bovendien ontdek je zo het beste waar jouw kracht ligt. Met de juiste kennis en tips helpen wij je nóg beter te worden.

Veel praktijk

In het Landschap Vormgeving & Entertainment mag je veel oefenen en ervaren. Soms doe je dat met schoolopdrachten. Maar je gaat ook regelmatig aan de slag met opdrachten van echte klanten. Op die manier leer je met opdrachtgevers om te gaan en leer je hoe belangrijk het is om rekening te houden met bijvoorbeeld deadlines, budgetten en promotie.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Diploma Medewerker Sign (niveau 2)
 • Diploma Medewerker DTP (niveau 2)
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Portfolio
 • Thuisopdracht
 • Intakedag

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en andere onderwijsactiviteiten. Deze kosten variëren per leerjaar, maar bedragen ongeveer € 450,-. Dit bedrag is exclusief leermiddelen zoals boeken, een laptop en de studiekosten die zijn vastgesteld door het Ministerie van OCW.

 

Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00