Nieuws

24 apr 2017
850 studenten Sport & Bewegen in touw op Koningsspelen
Vrijdag zijn op alle basisscholen in Nederland de Koningsspelen georganiseerd. De vrijdag voor Koningsdag is daarmee een dag geworden waarop er voor de basisscholen geen les is, maar waarop alle kinderen meedoen aan deze speciale kindersportdag met een gezond ontbijt op school. Doel van de dag is om met sportieve activiteiten kinderen actief in beweging te brengen. 850 studenten van Sport & Bewegen en leerlingen van verschillende vo-scholen waren in de wijde regio de hele dag in touw om de Koningsspelen te ondersteunen.
Lees meer
21 apr 2017
Open Avond bij Landstede MBO
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 20 april organiseert Landstede MBO een Open Avond voor leerlingen die nog geen keuze hebben kunnen maken voor een vervolgopleiding. Van 17.00 - 21.00 uur ben je van harte welkom op onze locaties in Harderwijk, Raalte, Zwolle en op onze sublocaties in Dronten en Lelystad. Tijdens deze Open Avond zijn al onze opleidingen vertegenwoordigd.
Lees meer
18 apr 2017
De nieuwe architectuur: ontwerpen met behulp van Virtual Reality
Het materiaal van een muur veranderen. Even de lichtinval wijzigen. Kleur en uitstraling van de keuken aanpassen. Met virtual reality doe je dat in een handomdraai. In de architectuur maakt 3D-vormgeving een opmars. Landstede Interieur & Architectuur in Harderwijk speelt daar op in met de introductie van VR-techniek in de opleiding. Tijdens het Open Huis op donderdag 20 april van 17.00 tot 21.00 uur kunnen belangstellenden de proef op de som nemen.
Lees meer
13 apr 2017
Onderwijsprimeur voor Landstede MBO Raalte
De zorgstudenten van Landstede MBO Raalte trainen momenteel als eerste studenten in Nederland met OZOverbindzorg. Dat is een digitaal communicatieplatform over de zorg en welzijn van een cliënt, bijvoorbeeld in een thuiszorgsituatie. OZOverbindzorg is gestart in Luttenberg en inmiddels hard op weg naar landelijke dekking.
Lees meer
10 apr 2017
Voorronde Hibertad Challenge heeft twee winnaars
Een bijzondere uitkomst bij de voorronde van de ontwerpwedstrijd Hibertad Challenge afgelopen week, bij het Landschap Bouw & Architectuur van Landstede MBO in Harderwijk. De jury wees twee teams van studenten Interieur & Architectuur als winnaar aan. De ontwerpers van de “Meditation Citadel” en “The Battery Lodge” gaan een gecombineerd ontwerp presenteren tijdens de landelijke finale op 10 mei.
Lees meer
30 mrt 2017
Verwendag voor (ex-) kankerpatiënten bij Landstede MBO
Honderden (ex-) kankerpatiënten maakten er de afgelopen twaalf jaar al gebruik van. En de reacties zijn altijd positief en dankbaar. Ook dit jaar organiseren de studenten van de Mooi & Mode opleidingen van Landstede MBO weer een verwendag voor (ex-) kankerpatiënten. De dertiende editie van de verwendag vindt plaats op vrijdag 7 april vanaf 9.00 uur bij Landstede MBO aan het Rechterland 1 in Zwolle. De studenten van Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Fashion & Styling geven de gasten gratis behandelingen en adviezen.
Lees meer
28 mrt 2017
Netwerkmeeting oud-studenten en examenstudenten
Vrij & Gastvrij in Zwolle organiseerde op maandag 27 maart een netwerkborrel voor oud-studenten en examenstudenten. Tijdens de bijeenkomst gaven de oud-studenten voorlichting over: doorstuderen, solliciteren en gaven ze tips voor problemen waar de studenten tegenaan kunnen lopen tijdens hun opleiding.
Lees meer
23 mrt 2017
Breaking News
Studenten van het Landschap Onderwijs & Opvoeding van Landstede MBO uit Harderwijk nemen op dinsdag 11 en woensdag 12 april 2017 deel aan het onderwijsproject Breaking News, een tweedaags, multimediaal onderwijsproject over mondiaal burgerschap voor mbo, havo en vwo.
Lees meer
22 mrt 2017
Studenten Mediamanager vormen nieuwe mediaprojectgroep
De Hanzedagen promoten. Een compleet uitgaansgebied in de markt zetten. Een animated commercial ontwikkelen. Een marketingplan voor een muurschildering bij PEC Zwolle bedenken. Een website en logo ontwerpen voor een woonconcept voor ouderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de mediamanagers van het Business Centre Creative Students gaan er enthousiast mee aan de slag. ‘Mediamanager is een brede opleiding vol interessante uitdagingen’, zegt eerstejaars student Akar Hussein.
Lees meer
21 mrt 2017
Feestelijke aftrap Sign-opleidingen bij Landstede MBO Harderwijk
Feest bij Landstede MBO in Harderwijk vandaag. Met het printen van een enorme sticker van 1 meter 60 in het vierkant, verrichtte voorzitter Theo Rietkerk van het College van Bestuur vandaag de officiële aftrap van de nieuwe Sign-opleidingen. Dit aanvullende aanbod bij Landstede Vormgeving & Entertainment biedt geweldige kansen voor toekomstige studenten, want het bedrijfsleven in de regio staat te springen om handige en creatieve Sign-vakmensen.
Lees meer
21 mrt 2017
ICT-studenten Landstede MBO organiseren Leer- en Doedag HCC!Seniorenacademie
De ICT-branche is een veelzijdige branche. Het gaat niet alleen om informatietechnologie in de breedste zin van het woord, ook communicatie speelt een grote rol. Daar wordt bij de ICT-opleidingen van Landstede MBO dan ook veel aandacht aan besteed. Alle opgedane vaardigheden worden uitvoerig beproefd tijdens de HCC Leer- en Doedag die ook dit jaar weer door de ICT-studenten in samenwerking met de HCC!SeniorenAcademie wordt georganiseerd.
Lees meer
15 mrt 2017
Lancering film ‘Zorg iets voor jou?!’
Hoe kunnen jongeren enthousiast worden gemaakt om te kiezen voor een specifieke loopbaan in zorg en welzijn? Zowelwerk heeft hiervoor de methode @nders werven ontwikkeld. Jongeren laten elkaar op een innovatieve manier zien wat leren en werken in de sector betekent. De methode is in samenwerking met Landstede MBO Lelystad en Triade uitgevoerd. Het resultaat van dit project, de film ‘Zorg iets voor jou!?’, wordt op donderdag 16 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn, gelanceerd.
Lees meer
10 mrt 2017
Jongeren en politiek: een onmogelijke combi?
Bij elke verkiezing speelt weer de vraag: hoe betrek je jongeren meer bij de politiek? En hoe belangrijk is dat eigenlijk? Studenten van de opleiding Mediaredactie van Landstede interviewen gastdocenten en elkaar over deze vraag. Voor veel jongeren lijkt politiek saai en een ver-van-mijn-bed-show. Moderne, snelle communicatiemiddelen en presentatoren als Tim Hofman met zijn Youtube-kanaal #BOOS maken het wel iets minder onaantrekkelijk.
Lees meer
8 mrt 2017
Studenten verbeelden maatschappelijke thema's voor World Press Photo-tentoonstelling
Dinsdagavond 7 maart werd in de Grote Kerk in Zwolle de World Press Photo-tentoonstelling geopend. Ook studenten van Landstede MBO leveren hieraan een bijdrage. Eerstejaars studenten van de opleidingen Fotografie, AV-specialist en Mediaredactie hebben tijdens een projectweek hun krachten gebundeld om foto's te maken voor een speciaal project. Ruim zestig studenten hebben binnen het thema 'You and I' maatschappelijke thema's in beeld gebracht. De beste foto's zijn te zien in de Grote Kerk!
Lees meer
7 mrt 2017
Hoog bezoek bij Veiligheidsacademie Harderwijk
Hoog bezoek bij Landstede in Harderwijk. Commandant Landstrijdkrachten (CLAS), luitenant-generaal Leo Beulen kwam op dinsdagochtend 7 maart op werkbezoek bij de Defensieopleidingen van Landstede op de locatie Kranenburg in Harderwijk. Samen met studenten, medewerkers en directie Landstede MBO en Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep, ging hij het gesprek aan over samenwerking en over verbeterpunten in de samenwerking. Ook demonstraties van de studenten maakten deel uit van het programma.
Lees meer
4 mrt 2017
Landstede en Koninklijke Marechaussee verlengen samenwerking
Ook in het schooljaar 2017-2018 gaat het Landschap Veilig en Beschermd in Zwolle starten met een HTV-Koninklijke Marechaussee klas, de HTV-KMar17 klas. De Koninklijke Marechaussee en Landstede hebben vanwege de prettige samenwerking en de goede stages die er de afgelopen jaren zijn gedraaid, besloten de samenwerking voort te zetten. Sinds 2017 is de HTV opleiding in Zwolle bovendien TOP opleiding geworden.
Lees meer
3 mrt 2017
Open Avond bij Landstede MBO: 7 maart
Op dinsdag 7 maart organiseert Landstede MBO een Open Avond voor leerlingen die nog geen keuze hebben kunnen maken voor een vervolgopleiding. Van 17.00 - 21.00 uur ben je van harte welkom op onze locaties in Harderwijk, Raalte, Zwolle en op onze sublocaties in Dronten en Lelystad. Tijdens deze Open Avond zijn al onze opleidingen vertegenwoordigd.
Lees meer
10 feb 2017
Wandschilderingen komen tot leven door studenten
In de omloop van het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle zijn vele mooie wandschilderingen te zien. Op deze afbeeldingen, aangebracht met graffiti, staan historische gebeurtenissen van de club weergegeven. Zo zijn er schilderingen zichtbaar van de oprichting, de kampioenschappen en de successen van het jaar 2014. In samenwerking met studenten van Landstede MBO zijn deze afbeeldingen de afgelopen periode voorzien van een QR-code. Middels deze code kom je terecht op een apart gedeelte van de website, alwaar de verhalen achter de afbeeldingen te lezen zijn. Een unieke manier waarop de historie van de club tot leven komt.
Lees meer
8 feb 2017
Verpleegkunde student Daisy Brinks schrijft winnend stageverslag
Zwolle - Met het bloemrijke verslag over haar indrukwekkende stage in het Spaanse Pilar de la Horadada heeft vierdejaars student verpleegkunde Daisy Brinks de derde prijs in de landelijke strijd om de Mobility Award gewonnen. Deze prijs is ingesteld door het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport Erasmus+. Daisy werd door jury en stemmers gekozen tot een van de drie beste verslagenschrijfsters.
Lees meer
7 feb 2017
Studenten doen inspiratie op bij Belevingswereld van Well-Fair Nunspeet
‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zo heet het project waarin Landstede MBO studenten van de opleidingen Interieur & Architectuur en Maatschappelijke Zorg samenwerken. Het is een bijzondere opdracht waarin studenten vanuit twee geheel verschillende deskundigheden naar elkaar toewerken. Gezamenlijk bezochten ze Well-Fair Nunspeet, specialist op het gebied van langer thuis wonen.
Lees meer
2 feb 2017
Kleutergroepen CBS het Startblok op bezoek bij Landstede MBO in Harderwijk
De groepen 1 en 2 van CBS het Startblok uit Harderwijk zijn op bezoek geweest bij studenten van het Landschap Gezond & Wel uit Harderwijk. Dit deden ze in het kader van de themaweek 'ik ben ziek'.
Lees meer
1 feb 2017
Regio omarmt Zorgtrainingscentrum
Onder grote belangstelling openden Doekle Terpstra, Theo Rietkerk, Eddy van Hijum en andere prominenten dinsdagmiddag 31 januari officieel de deuren van het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle. Het centrum speelt in op de wensen en behoeften van werkgevers in de zorg en is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en zorginstellingen in de regio. Het Zorgtrainingscentrum is gevestigd naast Landstede aan het Dokterspad in Zwolle waarin sinds kort mbo-zorgopleidingen zijn gehuisvest. Dat is tegenover Isala en in de nabijheid van het Health Innovation Park. Zorg, zorgonderwijs en zorggerelateerde bedrijven zijn daarmee geclusterd in één gebied.
Lees meer
30 jan 2017
Buitengewoon Reizen wint prijs voor beste reisbureau met aangepaste vakanties
Landstede Buitengewoon Reizen kreeg zaterdagavond 28 januari een award op het Reisgala dat plaatsvond in de Arena in Amsterdam. Het reisbureau was winnaar in de categorie ‘Aangepaste vakanties (voor mensen met een beperking)’. Directeur Gerda van ‘t Land (zie foto) nam de prijs in ontvangst. De Vakantie Awards worden jaarlijks uitgereikt.
Lees meer
28 jan 2017
De Garage: toekomstbestendig mbo verwezenlijkt
Een vierkoloms hefbrug en drie tweekoloms hefbruggen, negen voertuigen, de modernste uitlijn- en andere apparatuur: De Garage heeft het allemaal. Het is een mooie nieuwe praktijkruimte van Landstede Motorvoertuigentechniek, gevestigd bij het Morgen College om de doorstroom van vmbo naar mbo te bevorderen. Donderdag 26 januari werd De Garage officieel geopend.
Lees meer
28 jan 2017
Hibertad Challenge daagt bouwstudenten van 10 ROC’s uit
Ontwerp een gastenverblijf bij een huis. Dat is de opdracht die studenten van tien ROC’s krijgen in de Hibertad Challenge 2017. Maar het moet niet zomaar een gastenverblijf worden. De inzendingen worden beoordeeld op duurzaamheid, gezondheid en vormgeving. ‘Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om energiezuinig bouwen, maar ook om sociale duurzaamheid, om circulair bouwen en bijvoorbeeld bouwbiologie’, zegt initiatiefnemer Eberhard Dijkhuis van Hibertad.
Lees meer
18 jan 2017
Nieuw: Sign opleidingen voor handige creatievelingen
Donderdag 26 januari Open Huis Landstede MBO
Lees meer
17 jan 2017
Landstede MBO houdt Open Huis in januari
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kan iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie zich weer uitgebreid laten informeren bij Landstede MBO. Het Open Huis vindt op donderdag 26 januari plaats in Harderwijk, bij de sub-locaties in Dronten en Lelystad en in Raalte. Vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kunnen geïnteresseerden terecht op de verschillende locaties in Zwolle.
Lees meer
9 jan 2017
Verhuizing diverse opleidingen in Zwolle
Tijdens de kerstvakantie is een groot aantal Zwolse opleidingen verhuist naar een andere locatie.
Lees meer
24 dec 2016
India-reis laat diepe indruk achter bij Verpleegkunde-studenten
Gehandicapte wezen hebben het in India niet makkelijk. Weeshuizen zetten hen op hun 18e op straat, waar ze het zelf moeten zien te rooien. De Nederlandse Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand heeft zorgboerderij Umang opgericht voor gehandicapte 18-plussers. Zeven studenten van de opleiding Verpleegkunde van Landstede Harderwijk, Raalte en Lelystad brachten er samen met twee docenten een werkbezoek. ‘Het is nauwelijks te omschrijven wat we allemaal hebben gezien.’
Lees meer
13 dec 2016
Waardering mbo-opleidingen Landstede fors toegenomen
Het aantal Landstede-opleidingen in de top van de landelijke beoordelingsrijtjes in de MBO-keuzegids is fors toegenomen. Vandaag verscheen de Keuzegids MBO-Studies 2017. Het merendeel van de Landstede opleidingen schoof naar boven in de rijtjes. Opleidingen die meer dan 75 punten scoorden, behoren tot de beste opleidingen van Nederland en krijgen het predicaat topopleiding. Landstede MBO steeg dit jaar van acht naar elf topopleidingen. De opleidingen Dierverzorging, Veehouderij & Loonwerk, Veiligheid & Vakmanschap, Schoonheidsverzorging, Sport & Bewegen, Financiën, Verkoop, ICT Support, ICT Beheer, Autotechniek en Artiest behaalden allemaal een ster. Geen ster maar wel een hoge score behaalden de opleidingen kapper (vierde), Commerciële dienstverlening (vierde), Transport (vijfde), Luchtvaartdienstverlening (vijfde). Bij de beoordeling van de 43 ROC’s haalde Landstede de elfde plaats. In 2015 was dat de vijftiende plaats.
Lees meer
29 nov 2016
Aandacht voor psychosociaal welbevinden beloond met Gezonde School-vignet
Landstede MBO heeft volop aandacht voor de fysieke, mentale en psychosociale gezondheid van de studenten, leerlingen en medewerkers. Tien locaties van Landstede MBO - Harderwijk, Raalte, Lelystad, Dronten en Zwolle - hebben hiervoor het Vignet Psychosociaal Welbevinden ontvangen. De inzet van een studentenbegeleidingsteam speelt daarin een belangrijke rol. Voor een aantal locaties is dit het derde vignet: zij hebben al vignetten voor Voeding en Bewegen & Sport.
Lees meer
18 nov 2016
Studenten Bouw & Architectuur en Maatschappelijke Zorg geven gezamenlijk advies
De tweedejaars studenten Bouw & Architectuur en de derdejaars studenten van Maatschappelijke Zorg werken samen aan het project ‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zij zullen gedurende acht weken gezamenlijk onderzoeken hoe bewoners, die minder mobiel zijn en waarvan de zorgvraag toeneemt, in hun eigen huis kunnen blijven wonen.
Lees meer
17 nov 2016
Fysieke fitheid van zo’n 1000 studenten Landstede MBO en Menso Alting getest
Waar al enkele honderden studenten deelnamen aan de fittest in de Nationale Sportweek (derde week van september), deden - net als voorgaande jaren - nog zo’n 1000 eerstejaars van Landstede MBO en ROC Menso Alting mee aan een fittest. Een stagiaire van het profiel Gezondheid(szorg) en Sport en projectbureau SportEve organiseerde deze test de afgelopen twee weken.
Lees meer
9 nov 2016
Versterkte aanpak terugdringen voortijdig schoolverlaters
Een sluitend vangnet creëren voor jongeren in een kwetsbare positie. Dat is een van de nieuwe taken die de stuurgroep VSV Noordwest-Veluwe, waarin gemeenten en onderwijs samenwerken, zichzelf heeft gesteld. Doel: terugdringen van het aantal voortijdige schoolverlaters met 20% in 2020. Vandaag tekenden bij Landstede aan het Westeinde in Harderwijk 25 partijen de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer
7 nov 2016
Drie zussen Koster kiezen voor zelfde opleiding
De ‘zussen Koster’, zo worden ze genoemd door docenten van de opleiding Leisure & Hospitality. Lynn (22), Isabel (19) en Lucy (16) Koster volg(d)en allemaal dezelfde opleiding bij Landstede aan het Rechterland in Zwolle.
Lees meer