Landstede Groep

Nieuws

10 feb 2017
Wandschilderingen komen tot leven door studenten
In de omloop van het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle zijn vele mooie wandschilderingen te zien. Op deze afbeeldingen, aangebracht met graffiti, staan historische gebeurtenissen van de club weergegeven. Zo zijn er schilderingen zichtbaar van de oprichting, de kampioenschappen en de successen van het jaar 2014. In samenwerking met studenten van Landstede MBO zijn deze afbeeldingen de afgelopen periode voorzien van een QR-code. Middels deze code kom je terecht op een apart gedeelte van de website, alwaar de verhalen achter de afbeeldingen te lezen zijn. Een unieke manier waarop de historie van de club tot leven komt.
Lees meer
8 feb 2017
Verpleegkunde student Daisy Brinks schrijft winnend stageverslag
Zwolle - Met het bloemrijke verslag over haar indrukwekkende stage in het Spaanse Pilar de la Horadada heeft vierdejaars student verpleegkunde Daisy Brinks de derde prijs in de landelijke strijd om de Mobility Award gewonnen. Deze prijs is ingesteld door het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport Erasmus+. Daisy werd door jury en stemmers gekozen tot een van de drie beste verslagenschrijfsters.
Lees meer
7 feb 2017
Studenten doen inspiratie op bij Belevingswereld van Well-Fair Nunspeet
‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zo heet het project waarin Landstede MBO studenten van de opleidingen Interieur & Architectuur en Maatschappelijke Zorg samenwerken. Het is een bijzondere opdracht waarin studenten vanuit twee geheel verschillende deskundigheden naar elkaar toewerken. Gezamenlijk bezochten ze Well-Fair Nunspeet, specialist op het gebied van langer thuis wonen.
Lees meer
2 feb 2017
Kleutergroepen CBS het Startblok op bezoek bij Landstede MBO in Harderwijk
De groepen 1 en 2 van CBS het Startblok uit Harderwijk zijn op bezoek geweest bij studenten van het Landschap Gezond & Wel uit Harderwijk. Dit deden ze in het kader van de themaweek 'ik ben ziek'.
Lees meer
1 feb 2017
Regio omarmt Zorgtrainingscentrum
Onder grote belangstelling openden Doekle Terpstra, Theo Rietkerk, Eddy van Hijum en andere prominenten dinsdagmiddag 31 januari officieel de deuren van het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle. Het centrum speelt in op de wensen en behoeften van werkgevers in de zorg en is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en zorginstellingen in de regio. Het Zorgtrainingscentrum is gevestigd naast Landstede aan het Dokterspad in Zwolle waarin sinds kort mbo-zorgopleidingen zijn gehuisvest. Dat is tegenover Isala en in de nabijheid van het Health Innovation Park. Zorg, zorgonderwijs en zorggerelateerde bedrijven zijn daarmee geclusterd in één gebied.
Lees meer
30 jan 2017
Buitengewoon Reizen wint prijs voor beste reisbureau met aangepaste vakanties
Landstede Buitengewoon Reizen kreeg zaterdagavond 28 januari een award op het Reisgala dat plaatsvond in de Arena in Amsterdam. Het reisbureau was winnaar in de categorie ‘Aangepaste vakanties (voor mensen met een beperking)’. Directeur Gerda van ‘t Land (zie foto) nam de prijs in ontvangst. De Vakantie Awards worden jaarlijks uitgereikt.
Lees meer
28 jan 2017
De Garage: toekomstbestendig mbo verwezenlijkt
Een vierkoloms hefbrug en drie tweekoloms hefbruggen, negen voertuigen, de modernste uitlijn- en andere apparatuur: De Garage heeft het allemaal. Het is een mooie nieuwe praktijkruimte van Landstede Motorvoertuigentechniek, gevestigd bij het Morgen College om de doorstroom van vmbo naar mbo te bevorderen. Donderdag 26 januari werd De Garage officieel geopend.
Lees meer
28 jan 2017
Hibertad Challenge daagt bouwstudenten van 10 ROC’s uit
Ontwerp een gastenverblijf bij een huis. Dat is de opdracht die studenten van tien ROC’s krijgen in de Hibertad Challenge 2017. Maar het moet niet zomaar een gastenverblijf worden. De inzendingen worden beoordeeld op duurzaamheid, gezondheid en vormgeving. ‘Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om energiezuinig bouwen, maar ook om sociale duurzaamheid, om circulair bouwen en bijvoorbeeld bouwbiologie’, zegt initiatiefnemer Eberhard Dijkhuis van Hibertad.
Lees meer
18 jan 2017
Nieuw: Sign opleidingen voor handige creatievelingen
Donderdag 26 januari Open Huis Landstede MBO
Lees meer
17 jan 2017
Landstede MBO houdt Open Huis in januari
Harderwijk/Raalte/Zwolle – Op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kan iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie zich weer uitgebreid laten informeren bij Landstede MBO. Het Open Huis vindt op donderdag 26 januari plaats in Harderwijk, bij de sub-locaties in Dronten en Lelystad en in Raalte. Vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kunnen geïnteresseerden terecht op de verschillende locaties in Zwolle.
Lees meer
9 jan 2017
Verhuizing diverse opleidingen in Zwolle
Tijdens de kerstvakantie is een groot aantal Zwolse opleidingen verhuist naar een andere locatie.
Lees meer
24 dec 2016
India-reis laat diepe indruk achter bij Verpleegkunde-studenten
Gehandicapte wezen hebben het in India niet makkelijk. Weeshuizen zetten hen op hun 18e op straat, waar ze het zelf moeten zien te rooien. De Nederlandse Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand heeft zorgboerderij Umang opgericht voor gehandicapte 18-plussers. Zeven studenten van de opleiding Verpleegkunde van Landstede Harderwijk, Raalte en Lelystad brachten er samen met twee docenten een werkbezoek. ‘Het is nauwelijks te omschrijven wat we allemaal hebben gezien.’
Lees meer
13 dec 2016
Waardering mbo-opleidingen Landstede fors toegenomen
Het aantal Landstede-opleidingen in de top van de landelijke beoordelingsrijtjes in de MBO-keuzegids is fors toegenomen. Vandaag verscheen de Keuzegids MBO-Studies 2017. Het merendeel van de Landstede opleidingen schoof naar boven in de rijtjes. Opleidingen die meer dan 75 punten scoorden, behoren tot de beste opleidingen van Nederland en krijgen het predicaat topopleiding. Landstede MBO steeg dit jaar van acht naar elf topopleidingen. De opleidingen Dierverzorging, Veehouderij & Loonwerk, Veiligheid & Vakmanschap, Schoonheidsverzorging, Sport & Bewegen, Financiën, Verkoop, ICT Support, ICT Beheer, Autotechniek en Artiest behaalden allemaal een ster. Geen ster maar wel een hoge score behaalden de opleidingen kapper (vierde), Commerciële dienstverlening (vierde), Transport (vijfde), Luchtvaartdienstverlening (vijfde). Bij de beoordeling van de 43 ROC’s haalde Landstede de elfde plaats. In 2015 was dat de vijftiende plaats.
Lees meer
29 nov 2016
Aandacht voor psychosociaal welbevinden beloond met Gezonde School-vignet
Landstede MBO heeft volop aandacht voor de fysieke, mentale en psychosociale gezondheid van de studenten, leerlingen en medewerkers. Tien locaties van Landstede MBO - Harderwijk, Raalte, Lelystad, Dronten en Zwolle - hebben hiervoor het Vignet Psychosociaal Welbevinden ontvangen. De inzet van een studentenbegeleidingsteam speelt daarin een belangrijke rol. Voor een aantal locaties is dit het derde vignet: zij hebben al vignetten voor Voeding en Bewegen & Sport.
Lees meer
18 nov 2016
Studenten Bouw & Architectuur en Maatschappelijke Zorg geven gezamenlijk advies
De tweedejaars studenten Bouw & Architectuur en de derdejaars studenten van Maatschappelijke Zorg werken samen aan het project ‘Gezond en veilig thuis wonen’. Zij zullen gedurende acht weken gezamenlijk onderzoeken hoe bewoners, die minder mobiel zijn en waarvan de zorgvraag toeneemt, in hun eigen huis kunnen blijven wonen.
Lees meer
17 nov 2016
Fysieke fitheid van zo’n 1000 studenten Landstede MBO en Menso Alting getest
Waar al enkele honderden studenten deelnamen aan de fittest in de Nationale Sportweek (derde week van september), deden - net als voorgaande jaren - nog zo’n 1000 eerstejaars van Landstede MBO en ROC Menso Alting mee aan een fittest. Een stagiaire van het profiel Gezondheid(szorg) en Sport en projectbureau SportEve organiseerde deze test de afgelopen twee weken.
Lees meer
9 nov 2016
Versterkte aanpak terugdringen voortijdig schoolverlaters
Een sluitend vangnet creëren voor jongeren in een kwetsbare positie. Dat is een van de nieuwe taken die de stuurgroep VSV Noordwest-Veluwe, waarin gemeenten en onderwijs samenwerken, zichzelf heeft gesteld. Doel: terugdringen van het aantal voortijdige schoolverlaters met 20% in 2020. Vandaag tekenden bij Landstede aan het Westeinde in Harderwijk 25 partijen de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer
9 nov 2016
Landstede-studenten verzorgen herbestemming bibliotheek
De derdejaars studenten van de opleiding Interieur & Architectuur verrichten samen met projectmanager Gerwin ten Hove haalbaarheidsstudies naar de herbestemming van de bibliotheek in Harderwijk. Het project start met een onderzoek naar de geschiktheid van het pand voor verschillende woonvormen. Vervolgens worden de uitgewerkte tekeningen en sfeerimpressies uitgewerkt met het 3D modelleerprogramma Revit, waar de studenten intensief les in krijgen.
Lees meer
7 nov 2016
Drie zussen Koster kiezen voor zelfde opleiding
De ‘zussen Koster’, zo worden ze genoemd door docenten van de opleiding Leisure & Hospitality. Lynn (22), Isabel (19) en Lucy (16) Koster volg(d)en allemaal dezelfde opleiding bij Landstede aan het Rechterland in Zwolle.
Lees meer