Verbreding of verdieping van jouw opleiding met keuzedelen!

Tijdens je opleiding krijg je, naast je reguliere programma, zogenaamde keuzedelen aangeboden. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van de opleiding. Keuzedelen geven jou de mogelijkheid binnen de opleiding zelf te kiezen voor een verbreding of verdieping die aansluit bij jouw interesse en toekomstige werkgebied. Voorbeelden van keuzedelen die worden aangeboden zijn:

Oriëntatie op ondernemerschap
Wat is ondernemend gedrag? Wat heb je allemaal nodig om bijvoorbeeld een eigen bedrijf te starten? Je leert ondernemen, waarbij een aantal competenties centraal staan die te maken hebben met jouw beroepshouding en gedrag. Voorbeelden hiervan zijn: Relaties bouwen en netwerken, Ondernemend en commercieel handelen, Plannen en organiseren, Presenteren en Samenwerken en overleggen.

Online marketing en e-commerce
Hoe kun je gebruik maken van een website om producten en/of diensten te verkopen. Hoe kun je social media inzetten voor verkoopactiviteiten. Je leert de diverse mogelijkheden die internet biedt te herkennen en toe te passen in de praktijk, gericht op het behalen van commerciële resultaten.

Voorbereiding hbo
Welke mogelijkheden zijn er na het behalen van jouw mbo niveau 4 diploma? Welke vervolgopleidingen zijn er op het hbo die aansluiten bij jouw wensen en toekomstbeeld? Hoe werkt het hbo en wat zijn de verschillen met het mbo? Deze en meer vragen komen aan bod in dit keuzedeel met als doel je op een juiste wijze voor te bereiden op een eventuele vervolgopleiding.

Welke keuzedelen je gaat volgen bepaal je zelf, eventueel samen met je ouders/verzorgers en jouw coach op Landstede MBO.