Timmerman en schilder: echte praktijkvakken

Wil je opgeleid worden tot timmerman of schilder? Dit zijn echte praktijkvakken, waarbij we dan ook nauw samenwerken met echte bedrijven. En die zitten op dit moment te springen om gemotiveerde en vakkunduge medewerkers!

Doe je de BBL-opleiding Timmerman of Allround Timmerman, dan krijg je per week één dag theorie en vier dagen praktijk bij een bedrijf. In de praktijk loop je mee met een erkend leermeester die je de kneepjes van het vak leert. Daarnaast word je op school begeleid door een coach. Het is van belang dat je een werkgarantie verkrijgt, zodat je zeker bent van twee jaar werken bij een bouwbedrijf. Meld je daarvoor aan bij het samenwerkingsverband Bouwopleiding Noord-West Veluwe. Via de website www.veluwebouwopleiding.nl kun je contact opnemen om een sollicitatiegesprek aan te vragen. Inschrijven voor deze opleiding doe je bij Landstede MBO én bij het samenwerkingsverband Bouwopleiding Noord-West Veluwe.

Volg je de BBL-opleiding Schilder, dan breng je in het begin veel tijd door op school voor de vakkennis. Dat doe je vooral door praktisch bezig te zijn met diverse klussen. Je doet nieuwbouw schilderwerk en onderhoudsschilderwerk, zowel binnen als buiten. Maak je voldoende voortgang in de theorie? Dan verdien je een stageplek bij een erkend schildersbedrijf. Je komt dan in dienst van SPOS, Samenwerkingsverband PraktijkOpleiding Schilderen. Je krijgt een contract zolang je studie duurt en je wordt begeleid naar je examen.