Informatie voor ouders/verzorgers

Uw kind overweegt of volgt een mbo-opleiding bij Landstede MBO? We kunnen ons goed voorstellen dat u als ouder ook goed betrokken en geïnformeerd wilt worden. Ook voor uw vragen zijn we altijd bereikbaar. Neem in eerste instantie contact op met de coach van uw kind. Die kent uw kind persoonlijk en dat praat gemakkelijker. Voor algemene vragen kunt u ook bellen met het gratis informatienummer: 0800-0245666.

Hoe komt u aan informatie over school en opleiding?
Er zijn verschillende manieren om informatie in te winnen over een opleiding:
>Deze website
>Een open dag bezoeken
>Meedoen aan een Meeloopdag

Om bij de eerste te beginnen: op deze website kunt u per interessegebied en leslocatie een opleiding vinden. Geeft een opleidingstekst op de website niet alle antwoorden? Neem dan contact met ons op!

We organiseren regelmatig open dagen. Bezoek deze en ga in gesprek met studenten en docenten, en proef de sfeer van de locatie. Bekijk de agenda van onze Open dagen.

Is uw kind er bijna uit? Laat hem of haar zich dan opgeven voor een meeloopdag. Die dag geeft een eerlijk beeld van de opleiding. Uw kind ziet hoe de lessen worden gegeven, kan kennismaken met andere studenten en zo meer informatie inwinnen. U kunt zich via deze website aanmelden voor een meeloopdag.

Hulp bij studiekeuze
Is uw kind nog niet helemaal zeker van de studiekeuze? In eerste instantie is de decaan dan uw aanspreekpunt, Die kan uw kind doorverwijzen naar Studie- & Loopbaanoriëntatie. Wij bieden extra begeleiding. Die bestaat uit één of twee gesprekken van gemiddeld een uur en eventueel een beroepskeuzetest. Dit gebeurt door gediplomeerde studieloopbaanbegeleiders. Wij hebben geen belang bij teleurstellingen achteraf, dus deze test is objectief en kan ook een advies geven voor een andere opleiding dan Landstede MBO.

Aannamebeleid
Op deze website vindt u hier meer informatie over ons Aannamebeleid

Het aannamebeleid is vastgesteld middels een uitgebreid document: Aannamebeleid en -procedure bij aanmeldingen voor schooljaar 2019-2020. Klik op de link om het document te openen.

Financiële hulp
Start uw kind in een BOL-opleiding? En is het financieel moeilijk om de aanvullende kosten te betalen? Laat dit uw kind dit dan doorgeven tijdens het plaatsingsgesprek. Er zijn namelijk regelingen voor tegemoetkoming in de kosten bij aanschaf van leermiddelen voor mensen met weinig financiële armslag. Met elkaar maken we dan afspraken over de aanschaf van boeken, materialen/gereedschappen, voorgeschreven kleding of bijvoorbeeld verplichte excursies.
Ook gemeenten bieden soms aanvullende regelingen voor financiële ondersteuning. Raadpleeg hiervoor de website van de gemeente waar u woont.