KindActief

KindActief Salland
Houdt u zich bezig met kinderen, met onderwijs of met beide en zoekt u hulp bij de uitvoering van speciale activiteiten, zoals een feest, evenement of speciaal project? Maak dan gebruik van het Landstede Projectteam KindActief!

Via dit projectteam kunnen studenten van de opleidingen Onderwijsassistent, Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Helpende Zorg & Welzijn en Medewerker Facilitaire Dienstverlening en Entree u ondersteunen bij de uitvoering van activiteiten of zelfs de volledige organisatie voor u verzorgen. De projectteams zijn voor de studenten een perfect middel om de theorie, de kennis en hun vaardigheden die ze leren in de praktijk toe te passen, in uiteenlopende situaties.

Voor elke organisatie die met kinderen werkt
Het woord 'KindActief' is een samentrekking van 'kinderen' en 'activiteiten'. En dat zijn precies de zaken waarin wij gespecialiseerd zijn. KindActief kan namelijk iets betekenen voor allerlei bedrijven, organisaties en verenigingen die zich bezighouden met kinderen en/of met onderwijs.

Voorbeelden van situaties waarbij u ons kunt inschakelen zijn onder andere:
• het verzorgen van kinderopvang tijdens een open huis
• het organiseren van een voorleesmiddag in de bibliotheek
• het organiseren en begeleiden van een sportdag of toernooi
• helpen als Piet ... en noem maar op!

Het projectteam KindActief als partner
Studenten lopen stage bij het projectteam KindActief en hebben de tijd om uw opdracht helemaal voor te bereiden en uit te voeren. Als u wilt, denken wij en onze studenten graag met u mee over de invulling van uw activiteiten. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om uw ideeën en invulling nóg beter en leuker te maken. Bovendien kunnen wij vooraf met u nagaan wat de organisatorische gevolgen zijn, waardoor eventuele knelpunten vooraf worden weggenomen. De kans dat uw activiteit daardoor nog beter aanslaat, wordt daardoor veel groter.

PractEve (Praktijk, Activiteiten en Evenementen)
Ook wordt er veel gebruik gemaakt van PractEve, een systeem waar studenten studiepunten kunnen krijgen door bij de uitvoering van activiteiten te helpen. Studenten kunnen zichzelf inschrijven en bepalen zo zelf aan welke activiteiten ze wel en niet meewerken. Ze kunnen kiezen voor de opdrachten waar zij belangstelling voor hebben. Daardoor bent u altijd verzekerd van gemotiveerde studenten bij uw activiteit of evenement. Over het algemeen vinden onze studenten het natuurlijk heerlijk om met kinderen om te gaan. Tijdens hun opleiding krijgen ze alle kennis en vaardigheden aangeleerd om dit op een verantwoorde, leuke en enthousiaste manier te doen.

Ook voor grote evenementen
Landstede MBO beschikt over verschillende projectteams, die onderling nauw samenwerken en samen veel studenten op de been kunnen brengen. We hebben ook studenten op het gebied van bijvoorbeeld sport, zorg, welzijn en noem maar op. Zij hebben de kennis en creativiteit in huis om ook uw evenement tot een succes te maken. Zelfs als dit een grootschalig evenement is, of als er verschillende disciplines gevraagd worden. 

Minimale kosten
KindActief heeft geen commerciële doelstelling. De werkzaamheden die wij voor u uitvoeren, zijn studieopdrachten voor onze studenten. U hoeft hen bijvoorbeeld geen uurloon te betalen en uw kosten zijn daardoor minimaal. Het enige dat u betaalt zijn een eventuele reiskostenvergoeding en - als de activiteit langer duurt dan een dagdeel - de lunch. Vooraf geven wij u een inschatting van deze kosten, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. De kosten voor (het huren van) materialen zijn natuurlijk wel voor u.

Zo simpel werkt het
Wilt u KindActief inschakelen? Dat kan heel eenvoudig:
• Ga naar www.projectbureausalland.nl en vul het opdrachtformulier in.
• Wij nemen binnen een week contact met u op om de opdracht door te spreken en verdere afspraken te maken.
• De studenten gaan de activiteit voor u organiseren en/of de studenten komen u helpen bij uw activiteit.
• Na afloop van de activiteit geeft u op het 'urenformulier' een korte reactie op de bijdrage van de student. Als studenten de activiteit ook hebben georganiseerd vragen wij u hier het beoordelingsformulier voor in te vullen.

Iets voor uw activiteit?
Elke vraag van een school, kinderdagverblijf, sportclub, buurtvereniging of elk ander bedrijf of organisatie die met kinderen te maken heeft, is voor ons een uitdaging. We denken graag mee over de realisatie er van en helpen natuurlijk ook graag mee met de uitvoering.

KindActief (Projectbureau Salland)
Kulturhus
Passage 14, 8102 EW Raalte
Tel: 088–850 8216
E-mail: projectbureausalland@landstede.nl
Website: www.projectbureausalland.nl