11 mrt 2021

Studenten Landstede helpen mee met vaccineren

Medewerkers van de GGD krijgen de komende tijd niet alleen hulp van defensie, ook studenten van Landstede Harderwijk helpen mee met de vaccinaties. Studenten verpleegkunde zetten ook zelf een prikje en studenten beveiliging helpen met het naleven van de corona-regels.

Thymo de Vente is student beveiliging bij Landstede. Hij staat bij de ingang van de priklocatie bij Dolfinarium. "Ik moet er voor zorgen dat mensen veilig binnenkomen", vertelt hij. "Dat ze de weg weten en dat ze weten wat ze moeten doen als ze binnenkomen. Vooral oudere mensen die snappen het niet altijd helemaal, dus moet je mensen daar op wijzen. En dat lukt meestal wel gewoon."

"Ik ondersteun met prikken", vertelt Marloes Nijzink, zij is student verpleegkunde bij Landstede. "Vooral nu in deze tijd ben ik daarmee nog aan het oefenen. Zodat het zodra het erg druk wordt ook zelf kan helpen."

Blij met de hulp

Projectleider Fleur Coolen van de GGD vertelt in het interview dat ze blij is met de hulp. "Met zo'n grote vaccinatiecampagne kun je gewoon alle hulp heel erg goed gebruiken". Ze hoopt dat de studenten ook in de zomervakantie willen helpen, zodat ze wat bij kunnen verdienen en er een vakantiebaantje aan over houden."